Omul de care se teme Putin cel mai rău spune că americanii ar trebui să nu dea curs amenințărilor liderului de la Kremlin

368 0

Un material extrem de interesant și, se pare, de realist, despre criza din Ucraina și atitudinea de tip paranoidă de la Kremlin, a fost publicat recent de ziarul Adevărul. Este opinia opozantului Aleksei Navalnîi, arestat de autorităţile ruse după ce au eşuat în a-l asasina cu Noviciok, omul fiind actualmente încarcerat de regimul de la Kremlin.

Iată textul: “Aleksei Navalnîi a transmis Occidentului să nu facă nicio concesie lui Vladimir Putin în criza provocată de liderul de la Kremlin în legătură cu Ucraina.

Sub titlul „Omul de care se teme Putin”, publicaţia Time dezvăluie corespondenţa pe care o ţine cu Aleksei Navalnîi. Într-unul dintre mesaje, opozantul rus denunţă faptul că administraţia Biden „se grăbeşte să organizeze întâlniri” cu Kremlinul, „în loc să-i ignore aiurelile”. În opinia lui Navalnîi, Putin se teme mai puţin de apropierea NATO de frontierele Rusiei decât de pierderea puterii. „Pentru a consolida ţara şi elitele, Putin are nevoie de toate aceste măsuri extreme, de toate aceste războaie – reale, virtuale, hibride – sau doar confruntări la limita războiului, aşa cum vedem acum”, scrie el. Navalnîi crede că regimul Putin nu are nicio şansă de supravieţuire în cazul divizării elitelor din jurul Kremlinului. Pentru a se întâmpla acest lucru, el spune că SUA ar trebui să facă presiuni asupra liderului de la Kremlin din afară, iar susţinătorii săi (ai lui Navalnîi, n. red.) să procedeze la fel din interior. Aleksei Navalnîi, 45 de ani, este închis în lagărul penitenciar Pokrov, la aproximativ 100 de kilometri est de Moscova. Opozantul rus a fost arestat pe 17 ianuarie 2021 în timp ce se întorcea în Rusia din Germania, unde a fost salvat de la moarte în urma otrăvirii lui cu un agent neurochimic de tip Noviciok. Autorităţile ruse refuză să deschidă o anchetă în acest caz. Conform unei investigaţii jurnalistice internaţionale şi unor scăpări de informaţii din interior, Navalnîi a fost otrăvit de o echipă specială a FSB, fostul KGB. Opozantul rus, ale cărui organizaţii au fost interzise anul trecut în Rusia, este convins că ordinul asasinării sale a venit direct de la Putin.”

C.R

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *