Salvamontișii vâlceni au salvat un polonez rătăcit cu snowmobilul lângă pârtia Transalpina

525 0

Joi, 20 ianuarie, seara, salvamontiştii vâlceni din zona pârtiei de la Transalpina și Voineasa au alergat într-un suflet pentru a salva viața unui turist polonez, care s-a pierdut și s-a accidentat în Munţii Parâng, într-o zonă greu accesibilă.

Omul, încântat de peisajul fabulos, plecase să se plimbe cu snowmobilul în zona Domeniului Schiabil Transalpina. Zona este una foarte întinsă, peisajul alb te face ușor să te pierzi, iar dacă mai este și viscol, pericolul e ca și asigurat. O luase în direcția Obârșia Lotrului, pe înserat, cand a pățit necazul, undeva, într-o zonă cu relief dificil. Din fericire, a putut cere ajutor în timp util.

Dispeceratul Naţional Salvamont Salvamontiştii a anunțat această acţiune a salvamontiştilor vâlceni, pentru acordarea primul ajutor medical şi recuperarea polonezului. “Deja este noapte, în zonă ninge, vizibilitate este redusă, localizarea accidentatului este deosebit de grea, dar salvamontiştii speră să realizeze o acţiune rapidă şi să nu expună accidentatul foarte mult temperaturilor scăzute din timpul nopţii”.

La rândul lor, salvamontiștii din Parâng au anunțat succesul misiunii. “Persoana accidentată a fost găsită căzută într-o prăpastie, a fost recuperată de salvamontiști și transportată din munte până în locul unde a fost predată unui echipaj de ambulanță SMURD, pentru transport la spital. Predarea accidentatului la Ambulanță s-a făcut la ora 4. Salvamont, oamenii în roșu,  culoarea salvatorilor de vieți din sistemul de urgență,  întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților”.

K.R.

Articole asemănătoare

Infracțiuni la regimul rutier

Postat de - 16 martie, 2021 0
FacebookTwitterÎn acest sfârșit de săptămână polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *