Ludovic Orban s-a întâlnit cu studenții Academie de Jurnalism

714 0
I-am întrebat pe studenții mei de ce ar trebui să ne adresăm cu apelativul „Excelență” domnului Ludovic Orban. Le spusesem că l-am invitat la Academie, pentru că aflasem că va veni în Vâlcea, pentru o zi. Întânirea a fost stabilită vineri, pentru ora 18, dar studenții au venit mai devreme, la 17,30, semn că ei și părinții lor, au simțit că este o seară specială. Pentru că i-am invitat pe ei, dar și pe părinții lor la o întâlnire cu fostul președinte al PNL, fost Prim Ministru, președintele Camerei Deputaților, ministru și, nu în ultimul rând, astăzi, președintele partidului Forța Dreptei.
Studenții mi-au răspuns că trebuie să-i spunem așa, pentru că Ludovic Orban nu renunță niciodată.
A urmat o seară cu adevărat deosebită. Pentru că l-am invitat pe domnul Orban să stea la aceeași masă cu studenții și m-am retras.
A fost un test și pentru invitat și pentru studenți și pentru mine. Nu i-am pregătit deloc pentru această întâlnire, nu am aranjat nicio întrebare. Am aplicat tehnica „copilului aruncat în apă” și am vrut să vedem, eu și părinții lor, dacă, după o lună la Academie, putem face o evaluare a ceea ce au învățat.
Spre surprinderea noastră, a doamnei Violeta Alexandru, a domnului Oros, foști ministri, a lui Traian Dobrinescu, fost deputat, a domnului Mihai Moldoveanu, liberal autentic și a altor persoane care au asistat, studenții au fost dezinvolți, nu au avut nici trac, nici milă față de invitat. Au fost, așa cum afirmat un vizitator, Dan Popa, mai puternici decât colegii lor din presa mare, care au participat la conferința de presă, din dimineața acelei zile.
Au urmat 90 de minute de întrebări, la care Ludovic Orban a răspuns cu o răbdare infinită. Pentru că i-a rugat pe studenți să-i spună Ludovic, ei l-au simțit de vârsta lor și i-au pus întrebări galbenepnl, dar și verzi și roșii.
Ludovic Orban a cântat la chitară cu studenții, pentru că nu am avut mandolină.
Studenții au primit cadouri inteligente, din partea domnului Orban.
Am filmat toată întâlnirea și o vom face publică.
A fost o super seară, cu un super invitat și cu superstudenții Academiei, Anne, Mălina, Sara, Antonia, Ana, Darius, Rareș, Matei, David, Antony, Julia, cărora le mulțumesc și de care sunt foarte mândru.
Nu ne vom opri la domnul Orban. Întâlnirile studenților Academiei cu personalități vor continua. Ce facem noi, printre multe alte tehnici de învățare și dezvoltare a personalității?
Îi modelăm( copiem, în termenii programării neurolingvistice ) pe toți aceia care ne trec pragul. Luăm de la ei tot ce este excepțional, ceea ce i-a făcut personalități și oameni de mare succes.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *