Începând de astăzi, 1 martie, în dotarea I.S.U “General Magheru” al județului Vâlcea a intrat o nouă autospecială de intervenție

375 0

BULETIN INFORMATIV

 

Începând de astăzi, 1 martie, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea a intrat o nouă autospecială de intervenție, autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM).  Aceasta a fost achiziționată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020  – proiect de îmbunătățire a capacității de intervenție la urgențe medicale Regiunea Sud-Vest Oltenia, valoarea acesteia fiind de 958.219,30 lei.

Această autospecială are o capacitate de transport de 11 persoane, plus șoferul. Pe lângă rol de ambulanță, mai poate fi folosită pentru : transport medical de persoane supraponderale, transport de persoane de la și la locul intervenției, evacuare și relocare persoane din zonele de risc și alte misiuni similare.

În acest moment, această autospecială este cea mai complexă ambulanță de care se poate folosi inspectoratul, putând fi folosită pentru asigurarea de asistență medicală, simultan, în cazul a două persoane cu urgență medicală de cod roșu, patru persoane cu urgență de cod galben, sau 6 persoane cu afecțiuni de cod verde.

În același timp, ca și personal medical, autospeciala poate fi încadrată cu : 2 persoane în cazul misiunilor de rutină, acestea putând fi completate de un medic și un paramedic, în funcție de complexitatea misiunilor.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

 

Articole asemănătoare

Aurel Vlaicu

Postat de - 13 septembrie, 2021 0
FacebookTwitterAurel Vlaicu se năştea pe 19 noiembrie 1882, în judeţul Hunedoara, în comuna Binținți, care astăzi îi poartă numele. Viitorul…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *