Când Mama Natura nu mai suportă mizeria și prostul gust de care dau dovadă humanoizii Vijelia a culcat la pământ încropelile de pe Transalpina

448 0

Mama Natură se burzuluiește uneori și face curat, după cum este și tratată de humanoizii care își permit să își bată joc de tot ce întâlnesc în cale. După ce au mutilat zona Rânca, prin conglomeratele hidoase ce aduc a favelas, de un prost gust absolut, și după ceau smuls cu nemiluita din carnea muntelui acea piatră semiprețioasă numită serpentin, asemănătoare jadului, întreprinzătorii olteni au considerat de bună cuviință să facă turism așa cum se pricep ei mai bine, tot pe Transalpina. Nu au învățat nimic de la austrieci, italieni sau elvețieni, nici măcar de la locuitorii din zona Rucăr Bran sau de la cei din Ardeal.

Cu mijloace material minime, aceștia de aici cer prețuri maxime. Cotețe, tarabe și corturi pestrițe, cu muzici la fel de grotești sluțesc de ani buni imaginea mirifică a Munților Parâng și Latorița, adunând lume aproape pe măsură. Oameni cu pofte de mâncare, cu tocuri, șlapi, bermude, rochițe, tulpane și, în general, orice contravine regulilor de bun simț și de respect față de Măria Sa, Muntele.

Iată că, s-a făcut dreptate. Dacă autoritățile indolente și aproape criminale permit tot acel bâlci, fără a impune minime reguli de bun simț și de bun gust, fără a le păsa de un plan armonios de integrare a obiectivelor turistice în peisaj, Natura a dat din belșug cu tunete, fulgere și vijelie, acolo unde omul a spurcat.

Chioșcurile au fost răsturnate, iar mobilierul împrăștiat pe șosea. Vântul a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră și, tot ce a fost ridicat în sictir, s-a împrăștiat cât-colo. Mai multe chioșcuri din zonă au fost răsturnate de vijelie. Odată cu cotețele au zburat și piesele de mobilier și accesoriile necesare bucătăritului.
Pe Transalpina și în mai multe zone din județul Gorj a fost cod roșu de furtună joi seară.

N.S.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *