Comunicat de presӑ privind dizolvarea Asociației Oficialilor Electorali Europeni

895 0

Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, președintele Autoritӑții Electorale Permanente și președinte al Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), informeazӑ cӑ, urmare a agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care este o încălcare flagrantă a dreptului internațional și a suveranității și integrității teritoriale, Comitetul Executiv al ACEEEO a supus la vot excluderea sau suspendarea comisiilor electorale din Federația Rusӑ și Belarus din cadrul Asociației.

În contextul neȋntrunirii cvorumului pentru excluderea sau suspendarea organismelor de management electoral din Federația Rusӑ și Belarus, la inițiativa președintelui ACEEEO, Comitetul Executiv a propus Adunӑrii Generale dizolvarea Asociației.

Decizia de dizolvare a ACEEEO este unanimӑ și are efect imediat.

Președintele AEP, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, reitereazӑ importanța respectӑrii principiilor democratice și ale dreptului internațional ȋn cadrul organizațiilor regionale și globale din domeniul electoral.

Direcția comunicare

Articole asemănătoare

Restricții de circulație

Postat de - 4 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterAvând în vedere lucrările efectuate în perioada 08.03.2020-23.08.2020 pe D.N. 7 km 238+000-238+180 m pe raza localității Câineni, este necesară…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *