125 de refugiați din Ucraina sunt cazați la această oră în județul Vâlcea

529 0

Informare de presă

Potrivit datelor centralizate la nivelul Comitetului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vâlcea situația se prezintă astfel: 61 de refugiați stau la persoane fizice, 55 se află în unități hoteliere și 9 persoane și-au găsit adăpost în spațiile puse la dispoziție de unitățile administrativ-teritoriale.

Vâlcenii și-au dovedit ospitalitatea și generozitatea. 61 de suflete din Ucraina, care au fugit din calea războiului, sunt cazate în mai multe localități din județ, în casele unor oameni cu suflet de aur din: Râmnicu Vâlcea (25 persoane), Bărbătești (9), Fârtățești (6), Stoenești (1), Bunești (3), Budești (3), Mihăești (7), Roești (5) și Berbești (2).

În unitățile hoteliere din județul Vâlcea se află 55 de refugiați – 47 într-un hotel din Băile Olănești, încă cinci sunt cazați într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea, iar alte trei persoane într-un hotel din Drăgășani.

Dispensarul din satul Zăvoieni al comunei Măciuca găzduiește nouă persoane.

De la începutul războiului din Ucraina, în județul Vâlcea 171 de refugiați au fost cazați la persoane fizice, unități hoteliere și în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. 46 dintre aceștia au părăsit spațiul de cazare.

Cel mai vârstnic refugiat cazat în județul Vâlcea are 80 de ani și se află la locuința unui râmnicean, iar într-un hotel din Drăgășani este cazat un copilaș de numai câteva luni.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *