Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare pleacă de la București la Chișinău ca ajutor al Țării mamă pentru basarabeni

569 0

La 30 de ani de la primul Pod de Flori pe Prut, în prezența Premierului Ludovic Orban, un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare pleacă de la București la Chișinău ca ajutor al Țării mamă pentru basarabeni

Un convoi de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite de România basarabenilor pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 va pleca miercuri dimineaţa din Piaţa Victoriei, în prezenţa premierului Ludovic Orban, dar și a secretarului de stat al Departamentului pentru Republica Moldova, Ana Guțu, transmite Romanian Global News.

Potrivit unei informări a Guvernului, convoiul format din 20 de camioane se va deplasa din rondul din Piaţa Victoriei în direcţia DN1, pe Bulevardul Aviatorilor.

La eveniment urmează să mai ia parte ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi.

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Pe 6 mai 1990, când Basarabia era încă în componența URSS, circa 1 milion de români de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit, fie și doar pentru o zi. O parte din ei și-au revăzut frații, surorile, de pe celălalt mal al Prutului după 50 de ani de sârmă ghimpată care a despărțit Țara mamă de Basarabia.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *