Deputatul Eugen Neață vrea piste de bicicletă la Râmnic și Călimănești 

654 0

“O inițiativă legislativă care dezvoltă și modernizează Vâlcea și întreaga Românie”

 

Parlamentarul social democrat vâlcean Eugen Neață este un militant pentru dezvoltarea turismului. Periodic, acesta lansează idei, propune initiative legislative și chiar scrie cărți menite a deschide interesul politicienilor pentru dezvoltarea turismului, cu precădere în județul nostru. De această data, ideea sa vizează crearea unei piste pentru biciclete care să urmeze Valea Oltului, de-a lungul localităților Călimănești și Râmnicu Vâlcea. Acesta dă drept variantă digurile Oltului și solicită terenuri care să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea localităților ce doresc să investească în acest proiect. O soluție poate veni și de la Ministerul Energiei, administratorul luciilor de apă, la care deja deputatul a fost. 

”Am atașat documentele pe care le-am depus la data de 8 martie 2022, în Parlamentul României. Este vorba despre o nouă inițiativă legislativă foarte importantă pentru localitățile care au primari determinați să dezvolte și să modernizeze municipiile, orașele și comunele pe care le au în administrare. 

M-am documentat pentru a argumenta inițiativa mea în două dintre aceste orașe. Râmnicu Vâlcea și Călimănești. Am avut lungi discuții cu primarii Mircia Gutău și Florinel Constantinescu în căutarea unei soluții legislative pentru subiectul preocupării noastre comune. 

Ideea a pornit și de la miile de oameni care au semnat online o petiție de susținere a unui proiect prin care se poate realiza o pistă de biciclete pe Valea Oltului, folosind digurile lacurilor de acumulare și malurile râurilor(https://campaniamea.declic.ro/…/vrem-pista-de-biciclete…). Spuneam cu câteva săptămâni în urmă că am purtat o discuție pe această temă și cu ministrul energiei, pentru că la acest minister se găsește administrarea amenajărilor hidroelectrice de pe Valea Oltului și din regiuni asemănătoare din România. 

A venit, deci, vremea să depun în mod oficial o inițiativă legislativă pe această temă și am făcut-o pe 8 martie, deschizând un tabel pe care și alți parlamentari l-au  semnat în susținerea inițiativei mele. 

Ca și în inițiativa din 2018, cea care a făcut posibilă împroprietărirea localităților Călimănești și Râmnicu Vâlcea cu zeci de hectare de pădure pentru amenajarea unor mari parcuri locale, am cerut și de această dată ca terenurile pe care se poate amenaja un mare traseu de promenadă și de biciclete să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea localităților care doresc să investească în acest proiect (vezi imaginile atașate). 

Am adăugat o expunere de motive, conform procedurii din Parlamentul României, arătând că dorința administrațiilor locale nu este numai la noi, la Râmnicu Vâlcea și la Călimănești, ci și în alte zeci și zeci de locuri din întreaga țară. Poate că proiectul nostru vâlcean are un plus de forță pentru că este susținut de una dintre cele mai pitorești zone din România, Valea Oltului, și de obiectivele turistice și de monumentele istorice și religioase care s-au ridicat de-a lungul timpului pe ambele maluri ale râului Olt. Primarii Florinel Constantinescu și Mircia Gutău sunt pregătiți să inițieze aceste proiecte imediat ce legea le va permite să finanțeze și să coordoneze lucrări de amenajare a traseelor pe teritoriul localităților lor. Urmărim împreună, etapă cu etapă, vot cu vot, drumul inițiativei legislative pe care am formulat-o, am semnat-o și am depus-o în Parlamentul României.”

 C.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *