Ziua internațională pentru eliminarea discriminării rasiale

413 0

Ziua internațională pentru eliminarea discriminării rasiale este marcată, anual, la 21 martie.

Ediția 2022 a Zilei Internaționale se concentrează pe tema Voci pentru acțiune împotriva rasismului. Această ediție urmărește, în special: să evidențieze importanța consolidării participării și reprezentării publice semnificative și sigure în toate domeniile de luare a deciziilor pentru prevenirea și combaterea discriminării rasiale, reafirmând importanța respectării depline a drepturilor la libertatea de exprimare și de întrunire pașnică și a protecției spațiului civic, și recunoașterea contribuției persoanelor și organizațiilor care se opun discriminării rasiale și provocărilor cu care se confruntă.

Acest mesaj simplu poate fi un instrument puternic pentru a încuraja oamenii de pretutindeni să-și întărească și să-și consolideze vocea împotriva rasismului, să se mobilizeze împotriva tuturor formelor și manifestărilor de discriminare rasială și nedreptate și pentru a asigura un mediu sigur pentru cei care vorbesc. Este potrivit pentru a se ajunge la povești de interes personal și poate cuprinde oameni și populații din întreaga lume.

Această temă se inspiră și din raportul Înaltului Comisar privind justiția rasială și Agenda pentru o schimbare transformatoare a justiție și egalității rasiale: „ASCULTAȚI:

Asigurați-vă că oamenii de origine africană și cei care se opun rasismului sunt protejați și ascultați, iar preocupările lor sunt puse în aplicare!”

(Sursa: Facultatea de Drept, Universitatea din București)

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *