Buican și Cîțu, demersuri pentru exploatarea rapidă a surselor de energie alternative

262 0

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat recent că Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor naturale în Marea Neagră, va fi discutată în cadrul coaliţiei, fiind foarte aproape de aprobarea de către Guvern, apoi în Parlamentul României.  

Liderul județean PNL, Cristian Buican spune că este o lege foarte importantă, pentru că ar ajuta producţia de gaze, existând companii care pot începe imediat exploatarea. Aceasta, pentru a contracara importurile de gaze din Rusia și pentru că, așa cum a insistat și președintele Klaus Iohannis, trebuie să ne obținem independența energetică. 

Liberalii s-au raliat imediat ideii și au trimis Ministerului Energiei o solicitare pentru efectuarea unor simulări și fundamentarea legii. Legea trecuie dezbătută și aprobată în regim de urgență. Potrivit lui Buican, încrezător în capacitățile de extracție și prelucrare ale României, care deține resursele necesare pentru a fi independenți de alții, zăcămintele de gaze din mare sunt o adevărată mină de aur. 

Totodată, acesta susține ideea lui Cîțu de exploatare a cărbunelui, ca sursă alternativă de producere a energiei. Deja au fost reangajate câteva sute de mineri în Valea Jiului. 

C.R. 

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *