Cu senatoarea Claudia Banu, despre măsuri agricole și majorări salariale fără impozitare

516 0

Senatoarea PNL Claudia Mihaela Banu este unul din puținii politicieni români puși, cu adevărat în slujba celor care au trimis-o acolo, în permanent gândind, trudind și reușind să obțină aprobarea inițiativelor proprii, ori la care s-a raliat alături de alți politicieni, iar acestea sunt de bun augur pentru vâlceni, și pentru români în general. O adevărată luptătoare, al cărei nume nu se leagă de pomenile sociale acordate aiurea sau de majorările la majorări de salarii de lux sau pensii nesimțite.

Recent, aceasta a salutat aprobarea unui alt proiect important, legat de agricultură.

“Salut propunerea privind reglementarea modalității de raportare a stocurilor la produsele agricole.  Au fost multe discuții despre oportunitatea acestui proiect, dar de la început doresc să precizez că este doar o măsură de siguranță pe care statul român o ia, preventiv. Mai mult, pe baza acestei  statistici de evidenţă a stocurilor de produse agricole centralizate se vor stabili noi politici publice de subvenţionare în sectorul agroalimentar.

Pentru reducerea impactului negativ asupra securităţii alimentare în timpul unei situaţii de criză, proiectul stabilește o raportare a stocurilor la produsele agricole de către producătorii agricoli la nivel naţional. Astfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale dezvoltă un sistem informatic de colectare a datelor statistice raportate de agenţii economici din sectorul agroalimentar, ale cărui date sunt transmise de către agenții economici agricoli prin intermediul direcțiilor agricole din țară. Este un proiect binevenit, mai ales că lipsa unor informaţii privind cantităţile de produse agricole existente pe teritoriul României ar putea conduce la un dezechilibru între cerere şi ofertă”.

Totodată, liberala ne-a informat și în legătură cu aprobarea unor măsuri în favoarea mediului privat, mult prea vitregit față de mediul bugetar.

“În ultima ședință de Guvern au fost aprobate măsuri noi care să ajute mediul privat. Astfel, angajatorii care vor da 200 de lei în plus lunar, voluntar, celor care sunt plătiți cu salariul minim brut pe țară nu vor datora taxe salariale pentru această majorare.

Mai exact, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea voluntară a salariului de bază de la 2.550 lei lunar, fără a include aici sporuri şi alte bonusuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se plătesc impozitul pe venit şi contribuţiile sociale. Angajații în această situație vor avea o majorare lunară cu 200 de lei a salariului net, adică toată suma va ajunge efectiv în buzunarele lor. Este o măsură care vine în egală măsură în sprijinul angajaților și al angajatorilor. Măsura nu se aplică personalului plătit din fonduri publice.

De asemenea, a fost instituită schema de ajutor de stat pentru a compensa creșterea prețului la combustibili, pentru sprijinirea operatorilor economici de transport rutier de mărfuri și persoane. Peste 3000 de companii vor beneficia de schema de ajutor cu valoare totală de 300 milioane de lei, cu posibilitatea de a suplimenta bugetul. Compensarea este de 50 bani pe litrul de combustibil achiziționat, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere.

Pachetul de măsuri prezentat de premierul PNL Nicolae Ciucă „Sprijin pentru România” se apropie de finalizarea aprobării tuturor măsurilor necesare implementării, pentru protejarea economiei și a populației în fața crizelor multiple pe care le traversăm”.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *