Program pilot la Budești, destinat să atragă copiii la școală: ,,O masă caldă pentru fiecare elev”

1161 0

O initiativă cu adevărat lăudabilă, mai ales acum, pe fondul scumpirilor crâncene, aparține primarului Ion Vlădulescu, din localitatea Budești, care s-a raliat unui program pilot guvernamental. Grație acestuia, 334 elevi aparținând unităților de învățământ de pe raza comunei Budești beneficiază de programul pilot, ,,O masă caldă pentru fiecare elev”.
Programul a fost implementat din martie și se speră că va atrage și mai mulți copii la școală, din păcate, unii fiind opriți de părinți acasă, pe motiv că se confruntă cu dificultăți materiale, deci, “mai bine, să muncească în gospodărie”. 

Ca și în țările occidentale, copiii au șansa zilnică la o masă caldă, cu felul unu, felul doi și desert. Primarul își dorește ca programul să funcționeze cu bine anul acesta și să poată fi implementat și anul următor. Banii vin de la guvern, prin Fondul de rezervă bugetară. S-au aprobat în acest scop 67 de milioane de lei, pentru semestrul al doilea școlar, drept supliment alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Se urmărește “asigurarea premiselor accesului egal şi nediscriminatoriu la educaţie al tuturor copiilor, indiferent de mediul rezidenţial de apartenenţă sau de situaţia socio-economică”. Limita unei valori zilnice pentru masa de prânz este de de 10 lei de beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. 

Administraţia locală din Budeşti a pus educația copiilor din localitate pe primul loc și a finalizat reabilitarea Școlii Gimnaziale din Budeşti, care şi-a redeschis porţile în  ianuarie, fiind remarcabilă prin dotări și siguranțăa oferită copiilor. 

C.R. 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *