Deputatul Eugen Neață: Printre oameni, cu încântare și cu folos

462 0
Am practicat o singură meserie de-a lungul întregii mele activități și aceasta a fost prin excelență în folosul societății, în relație directă cu oamenii, cu legea și cu buna funcționare a comunităților de oameni. Muncesc acum în Parlamentul României, practicând o activitate care mă menține în legătură cu oamenii și cu problemele pe care le întâmpină în fiecare zi. Nu fac paradă de acest lucru, cum a încercat cineva să insinueze aici, cu câteva zile în urmă. Sunt obligat însă, ca ales al vâlcenilor în parlament să revin periodic printre ei, să-i ascult și să mă gândesc la ce pot face în folosul lor, inițiind legi noi sau contribuind la îndreptarea celor vechi. Este o activitate care trebuie comunicată publicului din când în când pentru a-l îndemna să participe cu mult curaj la ea. Face parte din democrație.
Mi-am început și mi-am dus la bun sfârșit cariera de polițist fiind tot timpul în comunicare cu oamenii și continui să fiu parlamentar bazându-mă pe aceeași excelentă comunicare. Singurul lucru care s-a schimbat pentru mine este acela că nu aplic doar legea, cum am făcut ca angajat al Afacerilor Interne, ci particip la facerea legilor și la perfecționarea lor, ca deputat în Parlamentul României. Și într-o situație și în cealaltă, în bună și permanentă comunicare cu oamenii. Din direcția lor se vede cel mai bine viața, cu bunele și cu relele ei.
Acesta este motivul pentru care scriu aici din când în când despre dialogul cu oamenii, nu pentru a face pe cineva să se simtă mic și neajutorat. Să stai de vorbă cu oamenii nu este pentru oricine. Când ai o funcție publică, lumea vrea de la tine răspunsuri la întrebări și soluții la problemele de zi cu zi. M-am confruntat cu acest lucru și ca polițist și ca parlamentar și discuția cu oamenii despre probleme și despre soluții este ceea ce mă atrage în munca pe care o fac. Oamenii sunt un izvor de subiecte de acțiune pentru politicienii și pentru funcționarii publici care vor mai mult de la viață. Inițiativele mele legislative au fost mai întâi pe buzele oamenilor cu care m-am întâlnit, gospodari din satele vâlcene, primari de localități, oameni de afaceri, ziariști și oameni de cultură, slujitori ai bisericii și sportivi. Le sunt recunoscător pentru încrederea și pentru sinceritatea cu care mi-au vorbit și cu care m-au primit printre ei.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *