Muereasca și al său primar ambițios, Ungureanu – Drumuri noi, școli utilate, un after- school și o stație de epurare

895 0

Gospodarul primar al comunei Muereasca, Ion Ungureanu dispune, împreună cu echipa sa, de un buget local apreciat la 5,2 milioane de lei. Această sumă va fi utilizată cât mai eficient, localitatea încă are stringențe ce trebuie rezolvate, fiind situată într-o zonă delicată, cu alunecări frecvente de teren.

Însă nu doar de reparații și reabilitări se ocupă cei de la Primărie, ci și de extinderi sau realizări de noi drumuri, utile comunității și care să servească și în scop turistic.

Consiliul Local al comunei Muereasca a aprobat depunerea cererii de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiţii „Modernizare reţea de drumuri comunale în comuna Muereasca”, în valoare de de 8,5 milioane de lei.

Acest obiectiv se află pe  lista de priorități a primarului Ion Ungureanu, ca și modernizarea și utilarea unei unități de învățământ din Muereasca de Sus. Edilul vrea să cumpere mobilier nou, calculatoare și videoproiectoare și să fie realizat un un teren sintetic. De asemenea, se va continua betonarea drumului strada Bisericii, sat Muereasca,  finanţat de la bugetul local.

Alt proiect prevede, cum am mai scris, realizarea în localitate a unui After Scool, prin transformarea unui siloz vechi. Acolo, copiii de la clasele pregătitoare și I-IV, vor avea după orele de curs, o sală de studiu unde vor fi ajutați să își facă temele, să servească masa și să se joace, ori să petreaca plăcut timpul rămas liber.

Tot în acest an, Primăria Muereasca intenționează să regularizeze pârâul Tulburea, cu gabioane, praguri de fund și ziduri de sprijin, precum și să construiască o stație de epurare.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *