Administrația din Mihăești acordă o importanță deosebită copiilor și educației

770 0

Bugetul local al Primăriei Mihăeşti în 2022 este estimat la 12,68 milioane de lei, o sumă frumușică, însă, din păcate, insuficientă pentru planurile pe care Constantin Bărzăgeanu le are pentru localitatea sa, în consecință, administraţia locală va atrage fonduri europene şi guvernamentale pentru toate cele care sunt de făcut în continuare.

Însă, pentru copii, lucrurile stau bine aici. Educația este prioritară și, ca atare, conducerea instituției se axează foarte mult pe baza materială destinată copiilor, pentru ca procesul educațional să se desfășoare cât mai bine. Va fi realizată o nouă  bază sportivă. Și o grădiniță. Și un parc de joacă. Și un bazin de înot pentru copii. Semne că localitatea este asaltată de oameni care doresc să se mute acolo pentru bunele condiții oferite; infrastructură, apă, gaze, current, facilitate, oportunități de dezvoltare economică, peisaje, liniște. Iar noii veniți au nevoie de toate facilitățile pentru un trai decent.

Școlile din Mihăeşti au fost dotate cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele, totul, cu bani europeni. Fiecare sală de curs va dispune de o tablă inteligentă, laptop pentru cadrele didactice și tablete pentru elevi.

M.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *