Ora Pământului – 26 martie 2022

603 0

Comunicat de presă

 

Ora Pământului va fi celebrată sâmbătă 26 martie 2022, de la ora 20:30 – 21:30. În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour – Ora Pământului.

Astfel, timp de o oră, putem face gestul simbol de a stinge lumina, pentru a arăta că ne dorim să trăim în armonie cu natura. Mesajul acestui eveniment este de sensibilizare și conștientizare a tuturor cu privire la importanța economisirii energiei electrice. Natura este esențială pentru noi, pentru toate lucrurile de care avem nevoie pentru a supraviețui și a prospera.

Cu acest prilej, locuitorii municipiului pot participa la activitățile organizate de Primăria Rm. Vâlcea, în intervalul orar 20:30 – 21:30, în Scuarul Mircea cel Bătrân, momente de reconectare cu natura și de conștientizare a importanței acțiunilor pentru protejarea Pământului.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.

În 2022, susținătorii Earth Hour sunt provocați să facă mai mult, să-și schimbe stilul de viață, pentru a reduce impactul negativ asupra planetei.

 

Director Executiv,                                                                            Purtător de cuvânt,

   Ing. Alin Iulian VOICESCU                                                              Cons. Alina ISTOCESCU

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *