Cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care provin din zona conflictului armat din Ucraina la nivelul județului Vâlcea

375 0

INFORMARE DE PRESĂ

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea întruniți astăzi, în ședință ordinară, au reactualizat lista spațiilor identificate la nivelul județului Vâlcea pentru cazarea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, intrați în România și care provin din zona conflictului armat din Ucraina, potrivit prevederilor O.U.G nr. 15/27.02.2022. Lista a fost completată cu încă 17 spații în Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Călimănești, Bărbătești, Câineni, Malaia și Galicea. În prezent, în județul Vâlcea sunt cazate 222 de persoane care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Pe parcursul ședinței a fost prezentată și o informare cu situaţiile de urgenţă înregistrate pe raza judeţului Vâlcea în perioada 1 ianuarie –  27 martie 2022, inventariate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea în baza rapoartelor operative transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă. În localitățile: Stroești, Mădulari, Păușești – Măglași, Mateești, Galicea, Fârtățești, Alunu, Măciuca, Horezu, Berbești, Malaia, Băile Govora s-au înregistrat pagube la infrastructura tehnico – edilitară produse de alunecările de teren și scurgerile de pe versanți, respectiv Călimănești și Râmnicu Vâlcea, unde s-au înregistrat pagube cauzate de rafale de vânt puternic.

De asemenea, a fost reactualizată lista capacităților de transport disponibile la nivelul județului Vâlcea în vederea satisfacerii necesității de transport rutier pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, potrivit prevederilor H.G. nr. 337/12.03.2022. Încă patru operatori pun la dispoziție microbuze și autobuze care ar putea transporta 1525 de refugiați din Ucraina.

Articole asemănătoare

Horezu, în istorie

Postat de - 13 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterMoto:”Aici suntem în mijlocul județului Vâlcea, podoaba mândrei Oltenii și unul dintre cele mai frumoase ținuturi ale țării.” („România pitorească”…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *