Senatoarea Claudia Banu: Ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de  1,18 miliarde lei

365 0

Senatoarea PNL Claudia Mihaela Banu a votat zilele trecute pentru acordarea unui ajutor de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, în valoare de  1,18 miliarde lei, bani destinați pentru acoperirea necesarului de lichidități și pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.

“CE Oltenia este o întreprindere care desfășoară activități în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică și al furnizării de energie termică. Societatea este al treilea cel mai mare producător de energie electrică din România și este importantă din motive de siguranță a sistemului energetic național.

Senatul României a aprobat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societății „Complexul Energetic Oltenia”-S.A. Prin negocierea cu reprezentanții Comisiei Europene, statul român a obținut aprobarea pentru acest ajutor, pentru acoperirea necesarului de lichidități și pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Planul de restructurare are la bază planul României, care se înscrie în eforturile pentru decarbonizare, de înlocuire a producției de energie electrică pe bază de lignit cu energie electrică produsă din gaze naturale și din surse regenerabile (energie solară și hidroelectrică), care emit mai puțin sau nu emit deloc CO2, totul pentru un mediu mai curat și mai puțin poluat.”

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *