Premieră în Europa! Se dă cu Tesla în Campionatul Național de Viteză în Coastă!

614 0

Dominic Marcu revoluționează Motorsportul din România! După ce anul trecut a concurat în premieră mondială cu un Mini electric în competițiile de Viteză în Coastă, acum se dă cu o Tesla Model 3 Performance, mașină realizată după un proiect gândit 100% de el. La finalul cursei câștigate, mașina lui „a dansat” pe ritmurile muzicii.

„Anul acesta am venit cu un proiect nou. Am făcut alegerea pentru Tesla Model 3 Performance. De 3 luni muncim la ea. Este primul model din Europa pentru Viteză în Coastă” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

Mașina este o bijuterie pe 4 roți, iar la Râșnov, la prima etapă din campionat la care Dominic a concurat cu ea, a atras toate privirile.

 „Absolut toată lumea a rămas surprinsă. Mașina nu doar arată wow, dar și merge wow” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Dominic a terminat etapa de la Râșnov pe locul 1 la „Clasa Electrice” și pe 13 în clasamentul general și s-a bucurat într-un mod absolut inedit.

„Când câștig, nu doar eu mă bucur ci, și mașina. Are un “celebration mode”, pare că râde, farurile se închid și se deschid, iar geamurile se mișcă, urcă și coboară pe ritmul muzicii” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

În 3 secunde de când o pornește, mașina atinge 100 de kilometri pe oră și nu face absolut niciun zgomot.

Ca să își facă simțită prezența pe traseu, pilotul a mai inventat ceva.

 „Conform regulamentului, orice mașină trebuie să facă un zgomot, iar noi la electrice trebuie să emitem un sunet. Și m-am gândit să pun două boxe în bara din față și din mașină pun muzică și așa îmi fac prezența, prin muzică” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Primul contact pe care Dominic l-a avut cu Motorsportul a fost în 2005.

„Atunci am fost la primul raliu, „Raliul Țara Bârsei” și mi-am dorit foarte mult să ajung pilot. Am visat în fiecare zi, nu a fost zi în care să mă ridic din pat să nu mă gândesc la asta. Am făcut niște eforturi foarte mari pentru vârsta mea, atunci eram foarte mic, ca să pot să ajung în Campionatul Național de Viteză în Coastă” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Are școală de schi

Născut la Sinaia, Dominic a practicat schiul, de la 3 ani.

„Părinții m-au dat de mic pentru că și ei activează în domeniu. Am învățat să schiez și ușor, ușor am progresat. Am mers la concursuri de schi pentru amatori, după, am ajuns să fac schi de performanță, am participat în campionatul național unde am avut niște rezultate foarte bune” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

Acum, sportivul activează tot în domeniu.

„Ușor, ușor am început să predau lecții de schi. Așa am devenit instructor, și după,  am reușit să îmi deschid propria școală” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă.  

Pentru Dominic, trecerea de la schi la curse s-a produs firesc.

„Evident, am reușit să trec de la schi la curse destul de ușor, fiind obișnuit cu competiția de mic. Există o legătură între cele două sporturi, pentru că majoritatea piloților știu să schieze foarte bine” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

Din dragoste pentru natură concurează cu mașini electrice

Ideea de a concura pe mașini electrice i-a aparținut în totalitate.

 „Am fost inspirat din ce am văzut și în străinătate și de ce s-a făcut și în România. Pe vremea aceea, în campionat era un Golf electric. Am considerat-o o idee foarte bună, am vrut să combin dragostea pentru natură cu tehnologia. Am reușit să le combin pe toate într-un pachet și am făcut un proiect” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

Dominic a mers cu proiectul la BMW.

„Înițial voiam să facem un BMW electric, între timp s-a lansat Mini electric și am reușit să facem un Mini. A fost prima mașină electrică de curse în premieră mondială. Am concurat cu ea anul trecut” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă. 

În Campionatul Național de Viteză în Coastă Dominic va concura doar cu mașini electrice, iar în curând și în trafic va conduce una la fel.

„La asta lucrez, vreau să fiu full electric în toate direcțiile” – Dominic Marcu, pilot în Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Prinde 100 în 3 secunde

Dominic este primul pilot din Europa care concurează cu o Tesla Model 3 Performance în competițiile de hill climb. În versiune standard, modelul dezvoltă 500 de cai putere și 660 de Newtoni Metru livrați instantaneu, fiind capabil să sprinteze de la 0 la 100 km pe oră în 3,2 secunde. Exemplarul de competiție dezvoltat de Dominic cu asistența echipei Cyclon Motorsport a primit, pe lângă setul complet de modificări de siguranță necesare înscrierii în competiții, și un tratament de reducere a masei, este cu 200 de kilograme mai ușor decât în configurație standard.

Detalii despre model

Tesla Model 3 Performance
Specificații: Dual motor, 500 cp, 660nm, 260 viteza maximă, 0-100 km/h aproximativ 3 secunde.
Campionat: Campionatul Național de Viteză în Coastă
Premieră în Europa: Prima Tesla Model 3 Performance destinată Competițiilor Sportive de Viteză în Coastă.
Premieră în România: Prima Tesla destinată competițiilor sportive.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *