Daniela Oteșanu, alături de producătorii români

530 0

Daniela Oteșanu este deputat social democrat și, totodată, președinta organizației de Femei a PSD Vâlcea.
Cum este și firesc, aceasta este preocupată de interesul producătorilor români, a căror cauză o susține în Parlament, alături de colegii social democrați și de oricine se raliază ideii.
Iată câteva idei despre soluțiile cu care PSD vine în întâmpinarea intereselor producătorilor nostri, a produselor și serviciilor oferite de aceștia.
“În contextul în care economia României trece prin momente grele datorate liberalizării sălbatice a prețurilor la gaze, energie, combustibil, a creșterii substanțiale a prețurilor la alimente, PSD a venit cu soluții ferme de sprijin a companiilor românești. Prin OUG au fost aprobate 20 de miliarde de lei (4 miliarde de euro) de Ministerul de Finanțe pentru programe de dezvoltare. Pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest și IMM Agro, alte 10 miliarde vor ajunge rapid în economie prin alte programe de dezvoltare: IMM PROD pentru dezvoltarea industriei, RURAL INVEST pentru afacerile din mediul rural, GARAT CONSTRUCT destinat sectorului construcțiilor sau INNOVATION conceput pentru a încuraja proiectele inovatoare bazate pe tehnologii noi. Acestea sunt programe care vin în ajutorul firmelor mici și mijlocii din România, care vor salva locuri de muncă și vor crea și altele noi, vor contribui la dezvoltarea economică.
Una dintre deciziile importante este cea inițiată de vicepremierul Sorin Grindeanu, referitoare la înființarea Registrului Utilajelor care va funcționa în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și care va ajuta autoritățile și companiile care lansează proiecte de interes public să poată verifica dacă cei ce intră în licitații pot aduce imediat în șantier utilajele prezentate în ofertă. Se va evita astfel, întârzierea sau blocarea proiectelor datorită posibilei lipse a utilajelor. Acest registru devine operațional de la 1 Martie 2023.
La fel de important este și proiectul „criteriului verde” pentru susținerea produselor și serviciilor românești, proiect inițiat de PSD și adoptat în Camera Deputaților în calitate de for decizional. Concret, în evaluarea ofertelor la licitații se va ține cont de cea mai scurtă distanță de la locul de producție la cel de consum adică, un traseu de transport mai scurt care înseamnă o poluare redusă și costuri mai mici.
Un alt proiect PSD de o importanță strategică, este cel care se referă la finalizarea și punerea în funcțiune a hidrocentralelor finalizate în proporție de peste 90% și care ar putea alimenta cu energie circa 300.000 de gospodării. Proiectul a trecut cu vot favorabil de Senat și va ajunge cât mai rapid pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.”
K. R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *