Deputatul Eugen Neață salută planul guvernamental pentru cei din agricultură

620 0

Un plan care se bazează pe solidaritate

 

Deputatul Eugen Neață salută planul PSD pentru cei din agricultură, prin care sunt protejați lucătorii cei mai expuși la riscurile economice și financiare ale momentului. Practic, este vorba de eliminări și reduceri de taxe și de contribuții salariale pentru cei ce muncesc în producția hranei în România.

“Dezbatem și votăm în Parlamentul României seria de eliminări și de reduceri de taxe și de contribuții salariale pentru cei ce muncesc în

Cum spuneam încă de săptămâna trecută, intră în acțiune pachetul de măsuri guvernamentale menite să protejeze pe cei mai expuși la riscurile economice și financiare ale momentului. Dezbatem și votăm în Parlamentul României seria de eliminări și de reduceri de taxe și de contribuții salariale pentru cei ce muncesc în producția hranei în România.

Acesta este primul pas și are în vedere nu numai sporirea veniturilor celor care lucrează în agricultură și în industria alimentară la un minim de 3000 lei, ci și eliminarea taxei pe venit și diminuarea contribuției la pensii, de exemplu, după modelul aplicat de mai multă vreme celor care lucrează în construcții. Urmează o adevărată bătălie cu efectele inflației și nu suntem singurii din Europa care se confruntă cu acest efect al schimbărilor care au loc în economia națională. Germania, Franța și Italia alocă deja resurse serioase pentru a tempera creșterea inflației.

În plan național, grupările politice din opoziție s-au grăbit să alarmeze publicul cu jumătăți de adevăr și cu îndoieli fără acoperire. Vorbe peste vorbe, oftat din rărunchi și idei din ce în ce mai puține. Partidul Social Democrat, alături de partenerii din coaliția de guvernare, a prezentat public un pachet complex de măsuri concrete pentru sprijinirea reală și rapidă a celor celor expuși individual sau în categorii sociale mai largi. De la indivizi cu venituri mici, la familii întregi de oameni și de la la categorii profesionale expuse la instabilitate pe piața muncii, la afaceri puse în pericol de faliment, de creșterea prețurilor la energie.

Am atașat acestui mesaj imaginile de prezentare a măsurilor guvernamentale pentru a avea în față întregul plan și pentru a demola în acest fel construcția din jumătăți de adevăr și din comentarii răutăcioase, ridicată la marginea realității de persoane rătăcite prin politica românească. Vremurile pe care le traversăm sunt aspre și complicate și au nevoie de soluții concrete, identificate și puse în aplicare cu claritate și cu fermitate. Ceea ce și face Partidul Social Democrat prin aceste măsuri de sprijin pentru întreaga țară, alături de partidele aflate în coaliția de guvernare.”

C.R.

Articole asemănătoare

Constantin Chiriţă

Postat de - 12 martie, 2021 0
FacebookTwitterConstantin Chiriţă (n. 12 martie 1925, în familia unor învăţători din comuna Ibăneşti, judeţul Vaslui – d. 14 noiembrie 1991,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *