Liberalii Claudia Banu și Laurențiu Cazan au participat la Hora Costumelor, la Pietrari

543 0

Parlamentarii vâlceni Claudia Mihaela Banu și Laurențiu Nicolae Cazan au participat duminică, de Florii, la tradiționalul eveniment Hora Costumelor, de la Pietrari, eveniment împiedicat în ultimii doi ani de pandemie.
În ciuda vremii neprilenice, oamenii au găsit, totuși energia, bucuria și entuziasmul pentru a face din această zi una de sărbătoare a localității.  S-au ținut alocuțiuni, s-a cântat și s-a dansat, a avut loc o parade frumoasă a costumelor populare din mai multe zone. Au participat, alături de localnici, administrația publică locală, invitați de la Râmnic și politicieni. Impresiile au fost deosebit de plăcute.

Claudia Banu, senator PNL:

“Dacă e Duminica Floriilor e „Hora costumelor” la Pietrari, o sărbătoare a portului popular vâlcean.

Ediția cu numărul 50 a bucurat privitorii prin varietatea și culorile vii ale portului popular, specifice zonei oltenești. Veșmintele tradiționale  rămân o mărturie a credinței și a iubirii noastre de frumos. A fost o încântare și o împlinire sa vezi copiii care respectă și duc tradiția mai departe, cu mândrie.

Dar cel mai emoționant moment al acestei ediții a fost pentru mine, să o cunosc pe doamna învățătoare Anica David, o doamnă cu suflet tânăr,  care de-a lungul timpului a contribuit la continuitatea acestei sărbători importante a comunității din Pietrari și a județului Vâlcea.

Duminica de Florii să vă fie binecuvântată, să vă aducă liniște și pace!”

 

Nicolae Cazan, deputat PNL:

“M-am bucurat să iau parte astăzi la una dintre cele mai frumoase sărbători ale culturii tradiționale vâlcene.

Hora Costumelor organizată de Consiliul Local Piertrari de Duminica Floriilor marchează astăzi a 50a ediție. O jumătate de secol de sărbătoare a tradițiilor și portului popular vâlcean.

Costumul tradițional românesc este una dintre cele mai frumoase ancore ale identității noastre comune. Reușește să vorbească, fără cuvinte, despre cine suntem împreună, ca români și totodată, prin particularitățile locale, reușește și să spună povestea și tradiția fiecărui sat în care s-a țesut fiecare model în parte de care ne bucurăm astăzi.

Este nemaipoment să vezi tinerii vâlceni, fiecare grup în portul comunității sale, ducând mai departe cu mândrie tradiția și respectul pentru pentru lucrurile cu adevărat frumoase care spun o poveste esențială despre cine suntem.”

K.R.

Îi mulțumesc domnului Primar Nicolae Moraru pentru invitație și îl felicit pentru foarte buna organizarea a unei importante sărbători a portului popular și a culturii vâlcene.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *