Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a primit cu multă bucurie vestea calificării directe a Stejarilor la competiția de anul viitor

567 0

Veste foarte bună pentru rugbyul românesc: Stejarii vor participa la Cupa Mondială din 2023 fără a mai fi nevoiți să treacă prin filtrul recalificărilor, după ce Spania a fost descalificată.

Decizia a fost primită cu bucurie de președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

”În Săptămâna Luminată am primit o veste bună. Suntem calificați direct la Cupa Mondială. E o bucurie, o bucurie interioară pentru noi, pentru suporteri, pentru fani, pentru tot ceea ce înseamnă suflarea rugbystică românească. Meritam să fim la Cupa Mondială, meritam să fim direct calificați și iată că s-a întâmplat. E o calificare binemeritată de jucătorii nostri. Merită, sunt câțiva jucători la apogeu, sunt câțiva jucători tineri, cu exuberanță, cu viteză, cu minte sclipitoare și cred că vom putea arăta la Cupa Mondială în Franța anul viitor că suntem o echipă care ne merităm locul între participante” – Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby.

Verdictul a fost așteptat cu emoție

Chiar dacă descalificarea Spaniei era firească pentru că ibericii au folosit un jucător care a încălcat condițiile de eligibilitate, verdictul World Rugby a fost așteptat cu emoție de români.

”E clar că am avut emoții, am avut emoții mari, dar iată că la final avem o veste bună. Suntem singurul sport de echipă din România care se califică la un turneu final la o Cupă Mondială. Federația Română de Rugby a depus o contestație împotriva jucătorului acum 6-7 săptămâni. World Rugby a preluat-o, deja nu mai e implicată România acum, pentru că Federația Internațională e împotriva spaniolilor pentru folosirea unui jucător care nu era eligibil și iată rezultatul. E un rezultat prim, pentru că va mai urma și apelul, în următoarele 14 zile” – Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby.

Adversare tari pentru România la Cupa Mondială

La Cupa Mondială care va avea loc în Franța, anul viitor, România va întâlni în grupă puteri ale rugbyului mondial, precum Africa de Sud, Irlanda sau Scoția. Sunt meciuri pe care președintele Federației Române de Rugby le așteaptă cu nerăbdare. Iar obiectivul Stejarilor este clar: obținerea măcar a unei victorii în grupă.

”Nu pot să îmi doresc alți adversari, pentru că toate grupele sunt extrem de puternice. Sunt foarte bine împărțite și sunt echipe extrem de puternice. Dar ce bucurie mai mare poți să ai decât să joci cu o campioană mondială și să joci împotriva unor echipe din ”6 Națiuni”, extrem de puternice. Obiectivul României de fiecare dată a fost să aibă cât mai multe victorii. Ne dorim să putem să avem măcar câte o victorie în grupă, așa cum am făcut-o de fiecare dată” – Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby.

El însuși fost participant la Cupa Mondială, Alin Petrache știe exact ce simte un sportiv când joacă la o astfel de competiție.

”Pentru un jucător de rugby, sau în general pentru orice sportiv, participarea la Cupa Mondială este mesajul suprem. Este dorința cu care te apuci de sport. În clipa în care pleci de la pitici și îmbrățișezi oricare sport, dar mai ales rugbyul, să mergi la o Cupă Mondială înseamnă să mergi la o finalitate pentru care te-ai pregătit toată viața” – Alin Petrache, președinte Federația Română de Rugby.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *