Se trezesc la 5 dimineața pentru a lua medalii  

380 0

Campioane la FOTE în ștafeta de 4×100 m liber, Denisa Bacalu și Diana Stiger au primul antrenament al zilei la o oră imposibilă pentru mulți 

Performanța în sport poate fi obținută doar cu sacrificii, iar componentele ștafetei de 4×100 m liber, câștigătoare a titlului la FOTE, în această vară, știu foarte bine acest lucru.

Deși au doar 14, respectiv 15 ani, Denisa Bacalu și Diana Stiger își dedică tot timpul lor pentru practicarea sportului pe care-l iubesc. Ele au un program infernal, pe care nu multă lume l-ar accepta.

„Mă trezesc la 5 în fiecare zi și fac două ore, două ore și jumătate în apă” – Denisa Bacalu, campioană FOTE, ștafeta 4×100 m liber.

„Luni, marți și joi avem de la 5 jumate primul antrenament, până la 7.20. După aia, seara, toate zilele din săptămână, de la 17.30 până la 8 și un pic. La cât de culci? La 9 jumate, 10. La 4.50 mă trezesc” – Diana Stiger, campioană FOTE, ștafeta 4×100 m liber.

La cei 14 ani ai săi, Denisa a fost mezina ștafetei României. Ea recunoaște că primul an de înot a fost cel mai dificil, pentru că nu a vrut să renunțe la colac.

„Am început de la vârsta de 5 ani, acum 9 ani. A fost cu lacrimi la început? Au fost, dar ușor-ușor au dispărut lacrimile. Colacul, după cât timp a dispărut? După un an. Am stat de stul de mult cu colacul, dar asta este. Nu am fost obligată, doar am vrut să înot și fără el. Am avut curaj” – Denisa Bacalu, campioană FOTE, ștafeta 4×100 m liber.

Antrenorul ei, Bogdan Vlădeanu, lucrează cu ea de când avea 5 ani și jumătate și spune că nu a fost ușor să o convingă să renunțe la colac. A făcut-o prin joacă.

„A fost o chestie mai prin joacă. Nu neapărat teoretică, la vârsta aia trebuie să te joci cu copiii, să le placă apa” – Bogdan Vlădeanu, antrenor Denisa Bacalu.

Bogdan Vlădeanu a renunțat la două slujbe  

Antrenor la clubul Steaua, Vlădeanu a renunțat la două meserii bine plătite pentru a-și urma visul.

„Aveam 21 de ani când m-am decis să fiu antrenor. Initial am lucrat în IT și în bancă, iar studiile mele au fost inițial în economie. A fost o pasiune, de aceea am și renunțat la celelalte două job-uri, căci aveam trei job-uri cu înotul. Am ales să fac ce îmi place și o fac cu plăcere și azi, deși au trecut 10 ani” – Bogdan Vlădeanu, antrenor Denisa Bacalu.

Acum, Denisa are un vis, pe care e sigură că-l va îndeplini în următorii ani.

Aș vrea să mă văd la Olimpiadă, dar este muncă grea până acolo” – Denisa Bacalu, campioană FOTE, ștafeta 4×100 m liber

La doar 15 ani, Diana Stiger e multiplă medaliată și recordmenă la înot. Ea recunoaște că nimic nu se compară cu bucuria stabilirii unui nou record național.

„Bucuria mai mare e când bați un record național, pentru că știi că ești mai bun decât cel care l-a făcut atunci. Toate medaliile le țin într-o cameră, dar deja s-a umplut” – Diana Stiger, campioană FOTE, ștafeta 4×100 m liber.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *