Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Perișani, sat Mlăceni

21 0

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost trimise două echipaje cu autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Până la stingere, au ars: acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 60 mp.mai multe anexe gospodărești construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 25 mp., tâmplăria interioară și exterioară a casei de locuit; mobilierul din 2 camere. De asemenea, s-au degradat electrocasnicele din locuință (televizor, frigider, radiocasetofon). După mai bine de o ora de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuarea fumului, rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

  • Asigură-te că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an. Tăie crengile copacilor aflate deasupra sau în apropierea coşurilor de fum.
  • Pune materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigură izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.

 

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați în cursul zilei de astăzi, 4 mai ac., la ora 10.06, pentru înlăturarea efectelor exploziei unei butelii, în comuna Orlești, sat Silea.

Membrii echipajului de stingere ajunși la fața locului au constatat că, în urma deflagrației, interiorul locuinței în care s-a produs a fost avariat, acoperișul locuinței a fost de asemenea deteriorat, iar proprietarul locuinței (B.G., de 60 de ani), prezenta arsuri de gradul I si II la nivelul membrelor superioare și la față.

Din fericire, nu au existat și alte victime rănite grav, iar explozia nu a fost urmată de incendiu.

Pentru înlăturarea pericolului, din interiorul locuinței au fost evacuate alte două butelii de aragaz. Persoana rănită a primit îngrijiri medicale preliminare, la locul intervenției, ulterior fiind transportată la UPU Slatina, pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că, butelia avea scăpări de gaz, racordul fiind slăbit, proprietarul fiind surprins de explozie exact în momentul în care acesta a pătruns în încăpere.

 

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

  • Nu fuma niciodată în apropierea lichidelor inflamabile.
  • Nu aşeza buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură ori sub acţiunea directă a razelor solare.
  • Nu folosi butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete.
  • Nu încălzi buteliile cu flacără şi nu le folosi în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată.
  • Se interzice transvazarea gazului din butelii în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate.

Mai multe informații găsiți pe platforma

www.fiipregatit.ro

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Raport „Promo-LEX”

Postat de - 20 iunie, 2020 0
FacebookTwitterRaport „Promo-LEX”: Autoritățile Federației Ruse continuă să influențeze DECISIV evenimentele în regiunea transnistreană, unde drepturile omului sunt grav încălcate Drepturile…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *