Campania Națională „Curățăm România!”

626 0

Comunicat de presă

 

Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea susține Campania Națională „Curăţăm România!”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.  Până în acest moment, reprezentanții instituției noastre au participat la diverse acțiuni de ecologizare, informare și conștientizare. Prin aceste acțiuni dorim să creștem nivelul de conștientizare a populației în privința colectării selective, reciclării și depozitării deșeurilor în locurile special amenajate, încurajând astfel formarea unor obiceiuri responsabile faţă de mediul înconjurător.

Astfel, în data de 19 aprilie 2022, s-a organizat o acțiune de ecologizare a zonei din imprejurimile Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea, în data de 27 aprilie, zona Budesti-Baraj Raureni-Drum tehnologic mal stang Olt, în data de 2 mai, zona Baraj Nord- faleza baraj spre Malul Alb Dăești, iar în data de 4 mai, zona Ionesti-Baraj-Targ Marcea.

De asemenea, în data de 2 mai 2022, s-au desfășurat două lecții deschise, pe tema protejării mediului de deșeuri, la clasele a IX-a C și a X-a C de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea.

Din datele transmise către noi până în acest moment, 21 primării din județul Vâlcea s-au implicat în această campanie, prin desfășurarea de acțiuni de colectare deseuri abandonate pe drumurile publice, statii de autobuz, pe malurile si cursurile de apa și prin montarea de placute avertizoare in zonele vulnerabile cu interzicerea abandonului deseurilor de orice fel, cat si cu valoarea amenzilor. Am mai primit informații și de la Directia Silvica Valcea, Sectia de Drumuri Nationale Ramnicu Valcea, Sistemul de Gospodarire a Apelor Valcea și Garda de Mediu – Comisariatul Judetean Valcea care au întreprins, de asemenea,  acțiuni de salubrizare.

După cum a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, acţiunile de ecologizare şi conştientizare din cadrul Campaniei Naționale „Curăţăm România!” continuă până la data de 31 mai.

Director Executiv,                                                                                                                                                                                                                         Purtător de cuvânt,

Ing. Alin Iulian VOICESCU                                                                                                                                                                                                   Cons. Alina ISTOCESCU

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *