Elevii din Vâlcea vor protesta la nivel național

842 0

Anul trecut, în luna iunie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 51/2019, pentru a elimina transportul județean din sfera serviciilor publice. Prin aceasta, a devenit imposibilă acordarea de reduceri pentru elevi, sau obligarea transportatorilor să circule pe toate traseele la intervale regulate.

Problema transportului este una cu un puternic impact în sistemul de învățământ, în special asupra copiilor aflați în risc de abandon școlar. Pentru asta, inspirati de la colegii nostri din AEC care solicită deputaților din Parlament să respingă ordonanța, membrii AVE s-au alaturat transportului sustinut de acestia, pentru ca si noi suntem elevi si pentru ca si noi ne dorim transport gratuit si respectarea legii.

AVE este unica asociație independentă de elevi din Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, AVE asigură protejarea drepturilor acestora, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învățământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi și prin colaborarea cu celelalte asociații din România, AVE reușește treptat sa obțină rezultate favorabile elevilor în ariile sale  de acoperire: Igienă în Școli, Burse Școlare, Transportul Elevilor și Regulamentele Școlare.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *