„Tricolorii” de la aerobic au făcut spectacol la Bucharest Cup!

593 0

Gimnaștii de la aerobică din loturile de seniori și juniori ale României au câștigat 5 medalii de aur, 5 de argint și două de bronz, la competiția internațională de la București, la care au mai participat sportivi din Turcia, Bulgaria, Slovacia și Ucraina.

Delegația României a plecat acasă plină de medalii strălucitoare atât la seniori, cât și la juniori. În proba feminină, aurul a fost câștigat de Daria Mihaiu, sportivă de 17 ani, aflată în primul an de seniorat. Ea a învins-o pe campioana mondială, turcoaica Ayese Onbasi, care la București nu a prins podiumul. Medalie de aur a câștigat și Daniel Țavoc, în proba masculină. În competiția seniorilor, România a mai obținut două medalii de argint, la Perechi Mixte, prin Sandra Dincă și Mihai Popa și Trio, prin Miruna Iordache, Daniel Țavoc și Gabriel Bocșer și două de bronz, în probele de Perechi Mixte, prin Sarmiza Niculescu și Darius Branda și Trio prin Antonio Surdu, Claudia Gheorghe și Leonard Manta.

La Juniori, Claudia Ristea a câștigat trei medalii de aur, la individual, în proba de Trio, alături de Larisa Suiu și Melissa Fărcuța, și în cea de Grup împreună cu Larisa Suiu, Raluca Bocșer, Vlăduț Popa și Mădălin Boldea. Alte trei medalii de argint au fost obținute de reprezentanții României la individual masculin, prin Vlăduț Popa, la Trio, Vlăduț Popa, Alexandru Berbece, Mădălin Boldea și la Perechi Mixte, prin Mara Dragomir și Mădălin Boldea.

Se pregătesc de mondiale

Pentru sportivii de la gimnastică aerobică concursul de la București a fost și o verificare înainte de Campionatele Mondiale din Portugalia, din luna iunie, de unde „tricolorii” vor să se întoarcă cu multe medalii.

„Țintesc medalii de aur în probele de Trio, Grup și Individual. Aceasta medalie câștigată aici îmi dă moral pun pentru mondiale” – Daria Mihaiu, componentă a echipei României, câștigătoare a Bucharest Cup.

„Am văzut la ce nivel suntem, știm ce avem de îmbunătățit pentru a fi la maximum de formă la Mondiale. Trebuie să muncim pentru medaliile de aur” – Daniel Țavoc, component al echipei României, câștigător al Bucharest Cup.

Fetele se aranjează 3 ore pentru un exercițiu de 1 minut

La gimnastică aerobică, un sport extrem de solicitant, latura artistică este foarte importantă. Pe lângă sutele de ore de antrenamente, sportivele alocă timp prețios pentru aparițiile lor.

Româncele, câștigătoare ale concursului internațional de gimnastică aerobică și campioana mondială, turcoaica Ayese Onbasi, au dezvăluit cum se pregătesc înainte de intrarea pe podium.

„Trebuie să arătăm perfect pe podium. Combinăm costumele, machiajul, coafura cu exercițiile și muzica. Designul la costumul pe care-l port l-am făcut singură, culorile și modelul te duc cu gândul la amazoane” – Ayse Onbase (Turcia), campioana mondială la gimnastică aerobică.

„Costumul trebuie să aibă pietre, să sclipească, să aibă legătură cu exercițiul și cu melodia. Când urcăm pe podium simțim că suntem ca la o gală. Pregătirea durează 2-3 ore, mai mult durează să mă aranjez, decât exercițiul în sine” – Claudia Ristea, componentă a echipei României, câștigătoare a Bucharest Cup.

„Petrec mult timp să mă machiez și să mă coafez, imaginea contează mult, este un fel de a-ți vinde exercițiul” – Daria Mihaiu, componentă a echipei României, câștigătoare a Bucharest Cup.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *