Ref: Problema pierderii accesului la transport gratuit pentru elevii din Sutești, prin intermediul microbuzelor școlii, a fost soluționată!

485 0

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu data de 4 mai 2022, atât în presa locală, cât și în cea națională, au circulat informații cu privire la scoaterea la licitație a microbuzelor școlare din localitatea Sutești, în urma unei datorii la lăutari care au cântat acum 9 ani la Zilele Comunei.

Asociația Vâlceană a Elevilor nu a stat pe margine, fiind un caz care privește elevii județului și a intervenit cu o poziție pentru a replica o situație în care peste 100 de elevi din județul Vâlcea ar fi urmat să rămână fără transport către școală. Ca de fiecare dată, AVE a luat atitudine pentru a se asigura că drepturile elevilor vor fi respectate și pentru a ne asigura că fiecare dintre aceștia are parte de o educație echitabilă și gratuită.

În urmă cu câteva zile, Primăria Sutești a ajuns la o înțelegere cu asociația lăutarilor în cauză pentru plata eșalonată a datoriei în decurs de 30 de luni. Pe data de 5 mai 2022 urma să aibă loc licitația pentru vânzarea microbuzelor școlare, însă în urma unui angajament făcut de primar, aceasta a fost anulată. Primarul comunei Sutești a ajuns în cele din urmă la un consens cu executorul judecătoresc al celor cărora trebuia să le achite datoria. Tranșarea situației a fost amânată, iar astfel microbuzele școlare au rămas la dispoziția elevilor suteșteni.

Pe această cale, putem afirma faptul că situația a fost rezolvată în favoarea elevilor din Sutești, care vor avea în continuare parte de transport gratuit prin intermediul microbuzelor școlare.

Reamintim faptul că noi suntem aici pentru elevi, iar de fiecare dată când vom sesiza o nedreptate în spațiul educațional nu vom ezita să reacționăm cu privire la aceasta. Transportul gratuit al elevilor este un drept și nu un moft, trebuind respectat ca atare de către autoritățile publice, pentru ca toți elevii să aibă un acces propice la educație. Apreciem faptul că a fost clarificată situația din Sutești și nu vom ezita să intervenim oriunde drepturile elevilor sunt sau se află în situația de a fi afectate!

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR

AVE este unica asociație independentă a elevilor din județul Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, aceasta asigură protejarea drepturilor acestora încă din anul 2018, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învățământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi și al colaborării cu celelalte asociații de elevi din România, AVE reușește să obțină rezultate favorabile elevilor în ariile sale de acoperire, atât la nivel local, cât și la nivel național. Printre demersurile asociației se numără procesul sesizat Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la OUG 50/2021 referitor la transportul gratuit al elevilor, obținerea materialelor de igienă în unitățile de învățământ din județ, acordarea burselor școlare, numeroase discuții referitoare la educație cu autoritățile competente, rezolvarea problemelor întâmpinate de către elevii vâlceni în școli prin intermediul inițiativei ”Linia de Urgență a Elevului”, dar și proiectele cu un puternic impact, precum: ”Opportunity Fair”, menit a introduce adolescenții în lumea voluntariatului și a reprezentării, respectiv ”ABC-ul Carierei”, venit în ajutorul tinerilor din întreaga țară pentru a-și alege profesia potrivită.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *