Rapidistele sunt la 120 de minute de titlu. Carlos Viver: „ Este un moment istoric”!

642 0

Handbalistele echipei din Giulești trăiesc la intensitate maximă săptămâna în care pot deveni campioane.

Rapidistele sunt lidere în Liga Florilor și mai au de jucat mâine pe teren propriu cu Craiova și duminică la Vâlcea pentru a obține titlul mult visat. Înainte de cele 2 meciuri, Buceschi &co stau doar la mana lor, având un avans de 1 punct față de urmăritoarea CSM București.

„Din octombrie, de când am ajuns pe primul loc aștept această săptămână! Chiar mă văd duminică seara cu medalia de aur la gât” – Diana Ciucă, handbalistă CS Rapid București.

Câștigător a unei medalii de argint la mondiale cu naționala Spaniei, antrenorul Carlos Viver spune că aceste 2 meciuri sunt cele mai importante din cariera lui.

„Este o săptămână foarte importantă. Cred că am ajuns la un nivel optim, după un sezon foarte intens, dar feelingul pe care îl am de la echipa mea este că avem o motivație bună. Suntem în săptămâna cea mai frumoasă, nimeni nu se aștepta să avem atâtea opțiuni la final de sezon și vom munci din greu la cele două partide pe care urmează să le disputăm. Cel mai important lucru pe care îl transmit și jucătoarelor, este să rămânem uniți, să ne gândim că am muncit foarte mult pentru a ajunge în acest moment în această situație și să nu ne gândim la cele două partide. Primul meci e împotriva Craiovei și acesta este singurul lucru pe care îl avem în minte. Nu avem două meciuri, avem unul joi, iar apoi unul duminică. Ambele sunt la fel de importante, ne focusăm acum pe primul, care este cel cu Craiova. Sunt o persoană pozitivă, dar nu-mi place să mă închipui cu ce nu am obținut încă. Da, cred că e o imagine frumoasă aceea ca duminică seara să sărbătorim, dar știu că mai avem multă muncă până atunci. Mai avem 120 de minute de jucat, iar până nu vom termina meciurile și vom obține cele două victorii, mintea mea va fi concentrată doar pe asta” – Carlos Viver, antrenor CS Rapid București.

„Cred că, în primul rând, este important să pregătim foarte bine meciul cu Craiova, care nu va fi deloc ușor. E adevărat că jucăm acasă și că vom beneficia de sprijinul galeriei, ca întotdeauna, dar cred ca întâi trebuie să pregătim partida cu Craiova, să obținem cele trei puncte și abia apoi să ne gândim la ultimul meci” – Alicia Fraga Fernandez, handbalistă CS Rapid București.

Cu titlul pe masă la Vâlcea

Dacă meciul cu oltencele lui Bogdan Burcea este unul mai accesibil, derby-ul de duminică, cu ocupanta locului trei din Liga Florilor Mol se va juca cu titlul pe masă. Confruntarea de la Vâlcea este reeditarea întâlnirii de săptămâna trecută, din Final Four-ul Cupei României, acolo unde s-au impus elevele lui Bent Dahl, după patru reprize de prelungiri.

„ Avem nevoie de un rezultat diferit celui din Cupă. Asta în primul rând. Cred că meciul va fi foarte diferit, ne analizăm foarte mult rivalele, iar când miza este atât de mare și implică atât de multe emoții, cu siguranță va fi diferit. Este sfârșitul de săptămână cel mai important, momentul cel mai important, să bifăm un obiectiv extrem de important pentru club și să obținem un titlu istoric. Sunt de părere că echipa care câștigă campionatul intern este echipa cea mai bună pe întreaga durată a unui sezon. Dacă noi vom fi câștigătorii, înseamnă că am fost cea mai bună echipă în acest sezon. Așadar, este cel mai important moment pentru mine de când mă aflu aici și, de ce nu, din întreaga mea carieră „ – Carlos Viver, antrenor CS Rapid București.

„Cred că va fi un meci la fel de dificil ca cel din Cupa României, ambele echipe sunt ambițioase și își doresc mereu victoria. Știm că va fi greu, cu atât mai mult cu cât jucăm în deplasare. Vâlcea are parte de o susținere incredibilă și cu siguranță vor vrea să încheie sezonul cu o victorie, așa că suntem convinse că vom avea parte de o partidă la fel de grea ca cea din Cupă” – Alicia Fraga Fernandez, handbalistă CS Rapid București.

Este cea mai strânsă luptă la titlu din ultimele sezoane în handbalul românesc feminin. Rapid întâlnește mâine Craiova, iar duminică se deplasează la Vâlcea, în timp ce jucătoarele pregătite de Adi Vasile vor juca mâine la Zalău și duminică pe teren propriu cu Baia Mare.

Foto: facebook/handbalrapidbucuresti

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *