Din inimă pentru sport

784 0

În Săptămâna Mondială a Inimii, fosta mare campioană Gabriela Szabo a participat alături de mai multe grupe de copii de la Clubul Sportiv Municipal București la o oră de mișcare în aer liber la Muzeul Satului.

„Activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc de menținere al sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre!”. Acesta este sloganul Clubului Rotary. Ei, împreună cu Societatea de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, au relansat Campania intitulată ”Promenada Inimilor 2020”.

Timp de o oră și jumătate, în curtea Muzeu Satului, s-au desfășurat mai multe reprezentații sportive de kangoo, dans, gimnastică, judo și arte marțiale. La eveniment au participat și câteva grupe de copii de la CSM București, unul dintre partenerii Rotary în această inițiativă, dar și directorul general al clubului, Gabriela Szabo.

”Întotdeauna am promovat sportul ca și un stil de viață sănătos și nu de ieri de astăzi, ci de foarte mulți ani, mai precis de acum 20 de ani când m-am lăsat eu de sport. CSM București este implicat în această acțiune – Promenada Inimilor – de foarte mulți ani și mă bucur că suntem la Muzeu Satului, unde ne mișcăm, facem sport. Important e ca minunații noștri copii să descopere sportul ca pe o joacă” – Gabriela Szabo, director general CSM București.

Szabo și-a amintit că în urmă cu 20 de ani devenea campioană olimpică la Sydney, în proba de 5000 de metri.

 “Nu îmi vine să cred că au trecut 20 de ani! Cum trece timpul! Incredibil, copiii de aici nici măcar nu erau născuți în 2000“ – Gabriela Szabo, director general  CSM București.

Profesor Dr. Dan Gaiță, membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie spune că datele legate de problemele de sănătate ale inimii sunt îngrijorătoare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață!“ – Profesor Dr. Dan Gaiță, membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *