Asociația Vâlceană a Elevilor a desfășurat un nou proiect! ,,Activ în comunitate” se adresează elevilor din cadrul Fundației Inimă pentru Inimă și a avut ca scop promovarea educației incluzive, respectiv a egalității de șanse.

512 0

COMUNICAT DE PRESĂ

La finalul săptămânii trecute, în perioada 28 – 29 mai, membrii Asociației Vâlcene a Elevilor au desfășurat proiectul ,,Activ în comunitate” în cadrul căsuțelor familiale ale Fundației Inimă pentru Inimă din Copăcelu și Ocnele Mari. Copiii din cadrul Fundației au asistat la sesiuni despre democrație, în care au învățat cum funcționează statul, care sunt drepturile și obligațiile unui copil și cum se pot implica și ei, la rândul lor, activ în comunitate, respectiv despre orientare în carieră, în care au primit informații utile cu privire la alegerea traseului profesional. Pe lângă acestea, elevii au avut șansa de a afla câteva informații despre sistemul educațional  și de a primi răspunsuri la întrebări, interacționând cu reprezentanții lor.

 

Pentru a rămâne cu o amintire, elevii au primit agende personalizate, cu scopul de a-și nota dorințele pe care doresc să și le îndeplinească în viitor și de a găsi mijloace pentru a-și atinge obiectivele. Totodată,  Fundația Inimă pentru Inimă a primit și o donație de alimente.

 

Menționăm faptul că elevii din cadrul Fundației Inimă pentru Inimă au fost abandonați încă de la vârste foarte fragede, unii dintre ei necunoscându-și părinții niciodată. Fundația găzduiește copii și se ocupă de creșterea acestora încă din anul 1997, având căsuțe plasate în județul Vâlcea. 

 

Prin acest proiect, AVE a reușit să se adreseze unui grup țintă nou, dornic de cunoaștere și de a produce o schimbare. Astfel, am reușit să ne mărim sfera de acțiune, promovând un sistem educațional echitabil și incluziv pentru toți elevii. Pe lângă baza informațională oferită, le-am inspirat elevilor încredere în propriile voci și în atingerea unor obiective cât mai înalte, care să nu fie limitate de preconcepțiile societății actuale. 

 

Pe această cale, dorim să mulțumim Fundației Inimă pentru Inimă pentru deschiderea și sprijinul acordate în implementarea unui proiect pentru copiii defavorizați din județ. Susținem egalitatea de șanse indiferent de mediul de proveniență al elevilor și ne propune ca prin astfel de proiecte să contribuim la reducerea ratei de abandon școlar din România. 

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI VÂLCENE A ELEVILOR 

AVE este unica asociație independentă a elevilor din județul Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, aceasta asigură protejarea drepturilor acestora încă din anul 2018, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învățământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi și al colaborării cu celelalte asociații de elevi din România, AVE reușește să obțină rezultate favorabile elevilor în ariile sale de acoperire, atât la nivel local, cât și la nivel național. Printre demersurile asociației se numără procesul sesizat Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la OUG 50/2021 referitor la transportul gratuit al elevilor, obținerea materialelor de igienă în unitățile de învățământ din județ, acordarea burselor școlare, numeroase discuții referitoare la educație cu autoritățile competente, rezolvarea problemelor întâmpinate de către elevii vâlceni în școli prin intermediul inițiativei ”Linia de Urgență a Elevului”, dar și proiectele cu un puternic impact, precum: ”Opportunity Fair”, menit a introduce adolescenții în lumea voluntariatului și a reprezentării, respectiv ”ABC-ul Carierei”, venit în ajutorul tinerilor din întreaga țară pentru a-și alege profesia potrivită.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *