Vot favorabil pentru încă una dintre inițiativele legislative ale social – democratului Eugen Neață

348 0

O inițiativă legislativă introdusă de deputatul vâlcean social – democrat Eugen Neață, cu mai mult timp în urmă își urmează calea spre votul final.

Vestea bună ne-o adduce chiar acesta:

“După ce a fost adoptată de Senat, ea a fost votată recent de Comisia pentru industrii și servicii. Pentru a deveni lege, mai are de trecut de votul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și apoi de votul final, în plenul Camerei Deputaților din Parlamentul României. Am mai descris și cu altă ocazie acest drum lung, dar necesar, de la inițiativă legislativă la normă definitivă. Durata acestui drum este impusă de procedurile de dezbatere repetată în cadrul comisiilor de specialitate, urmată întotdeauna de un vot de respingere sau de unul de susținere, cum a fost cazul aici. Dezbaterea în sine nu face decât să dezvăluie eventuale lacune ale inițiativei sau să-i sublinieze și mai tare importanța socială. Cu fiecare pas făcut pe acest traseu al dezbaterii, inițiativa legislativă nu face decât să se dezvăluie publicului și să-și arate nivelul de oportunitate.

În cazul acesta este vorba despre o mai bună reglementare a funcționării companiilor care se ocupă cu gestionarea vehiculelor și cu scoaterea lor din uz. Poziționate la marginea localităților, aceste ateliere se pot vedea de la un capăt la altul al țării, arătând publicului o imagine deloc conformă cu regulile de mediu, în primul rând. Am introdus în inițiativa mea legislativă câteva condiționări care să sporească intimitatea activității de dezmembrare a autovehiculelor și eliminarea oricărei surse de poluare a mediului înconjurător, inclusiv la nivel vizual și auditiv.

Mulțumesc colegilor mei deputați, din Comisia pentru industrii și servicii, pentru susținere și pentru votul dat.

Reamintesc și cu această ocazie că subiectul inițiativei a apărut într-o discuție cu ziariștii vâlceni și o fac pentru a le mulțumi pentru sugestie și pentru a încuraja pe toată lumea să ofere idei pentru îmbunătățirea legislației românești, în folosul nostru, al tuturor.”

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *