Chinurile unui campion european: ”Îmi tremurau picioarele, nu puteam să mă mișc!”

598 0

Edi Ionescu, campion european la tenis de masă, a revenit în circuit după o perioadă în care a stat pe tușă din cauza unei accidentări la spate. Cu ajutorul unui psiholog, sportivul și-a depășit fricile și are rezultate de top.

La doar 17 ani și 11 de carieră în tenisul de masă, Eduard Ionescu, unul dintre băieții din echipa națională de juniori de tenis de masă a României, nu a fost ferit deloc de accidentări.

„Cred că am avut vreo 4, dar de fiecare dată am avut ghinionul să am ceva grav” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României.

Ultima, o problemă la spate, care l-a ținut departe de sport. Cu răbdare, Edi a revenit în circuit, iar prima competiție a fost la Gimnaziada din Franța, unde a cucerit 2 medalii de aur: cu echipa „tricoloră” și la dublu, alături de prietenul Darius Movileanu.

“Este superb, în acea perioadă de pauză mi-am dorit foarte mult să joc cât mai repede, iar acum, simt din nou emoțiile și adrenalina din joc” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României.

Ca să poată să-și gestioneze mai bine emoțiile înaintea meciurilor, Edi a apelat la serviciile unui specialist.

„De 4 luni mi-am luat un psiholog sportiv care mă ajută foarte mult. Înainte să înceapă meciul, simțeam de multe ori tremurat în picioare, nu puteam să mă mișc, dar acum, prin diferite tehnici, controlez aceste aspecte” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României.

Când vine vorba de ce mănâncă, Edi este cel mai drastic din echipă! În trecut a avut probleme cu greutatea.

„Am cântarul după mine tot timpul. Tot ce mănânc este cântărit, colegii mei îmi spun că sunt sărit de pe fix” – Eduard Ionescu, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României.

Următorul obiectiv al tinerilor din lotul național este Campionatul European din Serbia, din iulie.

„Va fi foarte greu! Eu vreau să iau medalie la individual, la echipe să jucăm finala și la dublu să câștig cu Edi”  Darius Movileanu, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Secretul naționalei de juniori: băieții sunt foarte buni prieteni!

Cei 4 băieți de aur din echipa României, nu sunt doar colegi, ci și foarte buni prieteni. Ultimul care a intrat în echipă este Iulian Chiriță, puștiul de 16 ani, care pentru tenisul de masă a lăsat tot în Republica Moldova și s-a stabilit în România.

“A meritat, a fost foarte greu la început și pentru părinții mei, dar ne-am acomodat și acum suntem fericiți. Cel mai mare vis al meu este să devin campion mondial și olimpic și să fac istorie în tenisul de masă” – Iulian Chiriță, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României. 

Iulian recunoaște că sportul de performanță cere sacrificii!

„De multe ori nu am timp nici să merg la școală, fac câte 6 ore de antrenament pe zi, nu am timp nici să mă odihnesc, dar pentru asta m-am apucat de sportul acesta că îmi place foarte mult”  Iulian Chiriță, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României. 

Următorul obiectiv al tinerilor  este Campionatul European din Serbia, din iulie, de unde vor să se întoarcă plini de medalii!

„Va fi un turneu foarte greu pentru că în fiecare an participă cei mai buni jucători din Europa. Eu vreau să iau medalie la individual, la echipe să jucăm finala și la dublu să câștig cu Edi”  Darius Movileanu, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Andrei Istrate spune că tenisul de masă este cel care îl face să stea mai mult plecat de acasă, dar nu îi pare rău!

“În ultima perioadă cred că am stat acasă adunat o săptămână și plecat vreo 5 săptămâni, dar tenisul este jobul nostru și dacă ne dorim să ajungem în vârf trebuie să facem și sacrificii” – Andrei Istrate, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Au luat 6 medalii de la Gimnaziada din Normandia

Nu mai este nicio noutate că românii de la tenis de masă se întorc plini de medalii de la toate concursurile la care participă.

Juniorii și junioarele de la echipele naționale au terminat în forță Gimnaziada de vară, din Normandia, organizată de Federația Internațională a Sportului Școlar. Tinerii sportivi au cucerit 5 medalii de aur și una de bronz. Atât la băieți cât și la fete, la echipe, „tricolorii” au ocupat locul întâi.

Iulian Chiriță a câștigat medalia de aur în proba de simplu masculin, Darius Movileanu și Eduard Ionescu la dublu băieți, Elena Zaharia și Ioana Sîngeorzan la dublu fete, în timp ce Andrei Istrate a ocupat locul 3 în proba de simplu masculin.

 „Suntem foarte fericiți că am putut să participăm la un astfel de concurs, suntem fericiți că am obținut medalii importante pentru România” – Iulian Chiriță, component al echipei naționale de juniori de tenis de masă a României. 

„Sunt foarte fericit pentru această medalie de aur cu echipa, acum trebuie să ne pregătim pentru adevăratul test, Campionatele Europene” – Andrei Istrate, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Tinerii au venit pentru câteva zile în România, unde s-au pregătit în cantonamentul de la Steaua alături de echipa națională de seniori, iar între 6-12 iunie au fost prezenți la WTT Youth Contender Havirov 2022, în Cehia, unde, au dominat podiumul la U17.  În proba de simplu masculin, Darius Movileanu a câștigat medalia de aur, în timp ce Iulian Chiriță și Andrei Istrate au obținut medaliile de bronz.

De asemenea, doi dintre băieții din echipa națională de juniori de tenis de masă a României, Darius Movileanu și Eduard Ionescu, alături de Cristian Chiriță, fratele lui Iulian Chiriță, și Rareș Cueșdean au devenit campioni naționali cu CSA Steaua București, în Campionatul Național Superliga echipe.  Pentru juniorii de la tenis de masă, cea mai importantă competiție din această vară la care vor fi prezenți va fi Campionatul European din Serbia care va avea loc între 6-15 iulie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *