Miracol economic, euro stă pe loc, prețurile se dublează * Să râdem sau să plângem?

477 0

Podul de piatră s-a dărâmat,

Banii voștri noi i-am furat.….

Dacă anul 2022 este anul tigrului  pentru chinezi, pentru restul lumii poate fi considerat și Anul Podului. De ce? Fiindcă a fost un an tare prost pentru aceste construcții. S-au prăbușit poduri în SUA, în Corea de Nord, chiar și în China, iar în Ucraina construcțiile de acest tip sunt aruncate în aer. Și cum  și România face parte din lume, încă, nu putea să facă și ea o excepție notabilă!

După ce că în România mai degrabă termină un copil școala începând cu grădinița încheind cu facultatea, decât ca autoritățile să finalizeze un pod, indiferent de mărimea lui, se mai și prăbușesc imediat după inaigurare.

Să facem recurs la istorie și să ne întoarcem în anul în care guralivul fără de substanță, adică Victor Viorel Ponta, zis și Il Dotore, se pregătea să-și instaleze fundul oboist pe tronul de la Cotroceni.după o auto-aniversare cu cântec pe Arena Națională, acolo unde o sută de mii de pesedei i-au cântat la mulți ani (unde?), candidatul stângist s-a dus în Ardeal ca să inaugureze o bucățică de autostradă asfaltată de o firmă de casă. Și nu s-a dus singur ci cu toată mass-media românească. A tăiat pambli ca, așa cum îi spunea ministrul pesedist al dezvoltării, după care în zgomote de fanfară s-a retras la normalul și firescul chiolhan. Numai că, ce să vezi… și-l parafrazăm pe marele poet Mihai Eminescu și Scrisoarea a III-a …numai ce plecă bătrânul, pardon candidatul, și se revărsă potopul, adică inaugurata autostradă se rupse și se scufundă, singură, fără ca nici-o roată de mașină sau picior de om să treacă peste ea!

Dar cum istoria se repetă, să vezi ce-a mai făcut combinația constructoare PSD-PSD. Adică baronul nemțean pesedist Arsene încredințează refacerea unui pod din satul Lutca, peste Siret, unei firme de partid PSD, în care fiul patronului era, întâmplător parlamentar PSD! În fine, podul este gata, baronul taie pamblica, păstrăm termenul că-i haios, după care un sobor de întunericiți tămâiază, iar tradiționalul grup folclorist încinge hora. Între doi mici și o sarma moldovenească baronul Arsene ne asigură că podul va dura cel puțin 50 de ani, după care îi trage pe gât o Busuioacă de Cotnari, în aplauzele copiilor de la grădiniță aduși să fie martori la marea și unica performanță moldavo-pesedistă!

Ghinionul a făcut ca peste șase luni, pe pot să treacă două mașini, dar ce căutau ele acolo?, să cerceteze DNA și SRI, iar sub pod, o turmă de oi, probabil useristă, iar podul speriat să se rupă în două!

Că a fost mâna opoziției, este clar, dar, totuși, ce căuta polistirenul în structurile de rezistență ale podului?

Întâmplător sau nu, la câțiva kilometrii de locul faptei se mai află un pod, la Tupilați, refăcut și el de aceeași combinație, Arsene și firma de la Lut ca, și culmea. și podul ăsta stă să cadă!

Și tot întâmplător, se vorbește pe la Consiliul Județean Neamț, adică la baronul Arsene acasă, despre faptul că viitorul contract de construcție a podului va fid at tot aceiași firme care a băgat în structurile de rezistență în loc de oțel,.. polistiren!

Și tot al dracului de întâmplător, baronul Arsene are o condamnare în primă instanță de 8 ani pentru corupție dar partidul nu vede și-l menține în funcție!

Păi, românilor, nu ne merităm soarta?

 

Hainele împăratului (Președintelui).

Încă o dată se dovedește că împăratul este gol, adică președintele sas este fără substanță și, în plus, este legat ombilical de… serviciile secrete!

Printr-o întâmplare, s-a aflat în presă de intențiile Serviciilor Secrete de a modifica Legile Siguranței Naționale, vechi de peste 30 de ani. că trebuiau modificate, este clar și normal, ele nu mai corespund necesităților actuale. Dar ce vor Serviciile, conform draftului devoalat, nici măcar dictatorul Ceaușescu și a sa temută Securitate nu au avut curajul să facă.

Practic, noile legi, dacă vor fi votate, ne vor transform ape toți în turnători. Vom avea obligația să lucrăm cu Serviciile, adică să turnăm, în caz contrar, pușcăria ne mănâncă!! În plus nimeni nu va mai avea voie să controleze Serviciile, nici măcar DNA, DICOT sau ANAF! Doar prezidentul de serviciu ar avea, teoretic, posibilitatea unui mic și neglijabil control. iar Serviciile ar avea liber la înființat firme și ONG-uri prin care să rostogolească bani nefiscalizați și, mai ales, necontrolați! Și, din nou, intimitatea noastră va mai fi doar o amintire fiindcă se va da din nou drumul la interceptări și ascultări fără viza vreunui judecător! Repet, aceste legi, dacă vor fi votate, vor face ca state precum Rusia sau Coreea de Nord, să fie mici copii nevinovați pe lângă România lui Klaus Werner și Iohannis!

Întrebat de presă, și rugat să comenteze draftul Legilor Securității Naționale, plăvanul mut de la Cotroceni nu s-a arătat deranjat de conținutul Legilor ci s-a ofuscat pe faptul că draftul a ajuns în mass-media. În loc să fie îngrijorat, ca orice bun și onest român, prezidentul era mânios pe cel care scăpase în presă informațiile, amenințându-l direct: las că știm noi (care noi Klause?) cine a fost!

Deci președintele garant al libertăților noastre, cucerite cu sânge în decembrie 1989, se dovedește a fi împăratul din poveste, adică împăratul gol. Gol de ideii, gol de substanță, gol de compasiune, gol… de multe, compensând însă cu rolul lui impecabil de marionetă a Serviciilor Secrete. O întrebare Klause: vei modifica și Legea celor două mandate după model din apropiere, modelul Putin? Nu pe repede înainte ci…Pas cu Pas, nu?

 

Să mă pupe presa-n fund!….

Ipocrizia este la ea acasă între membrii Curții Constituționale a României. După ce ei au driblat, centrat și au tras cu capul, în cazul Pensilor Speciale anulând Legea care le bloca, după principiul corb la corb nu-și scoate ochii, după ce au acționat în dușmănie față de sănătatea poporului român anulând măsurile sanitare necesare din timpul pandemiei, după ce practic au legalizat furtul intelectual, adică doctoratele copiate, trei dintre ei au fost obligați să părăsească mandatul. Hoțul hoților, adică fostul președinte CCR, Valer Dorneanu, a ținut un discurs emoționant în fața presei, discurs ce-a făcut pe talibanii din Afganistan să plângă iar pe Putin să sughită, ba chiar și coloana lui Brâncuși lăcrima. Tovarășul Dorneanu a mulțumit din inimă presei și a lăudat=o pentru vigilența ei! Numai că după treizeci de minute, tovarășul Dorneanu, greșind numărul format, rostea, ce ghinion, tocmai în fața unui ziarist: Să mă pupe în fund presa!

Vă dați seama, oameni buni, cât de pervers a fost și este încă, acest pseudo-apărător al libertăților noastre? Vorba aia: cu așa apărător mai bine e la dușman! Ipocritule! Apropos, individual ăsta va primii lunar aproape o sută de mii de euro din pensii special cumulate! Halal Românie, bravos ție!

 Locul unde cucul cântă în trei limbi sau Vama fără de acces….

Există un loc în România unde, se spune, cucul cântă în trei limbi. Este vorba de locul unde trei localități de graniță se întâlnesc: Kubekhaza, Majdan-Rabe și Beba Veche.

După o pauză de doi ani, datorată pandemiei de COVID 19, s-a reluat festivitatea anuală de la borna TRIPLEX CONFINIUM, organizată de oficialitățile din cele trei țări, România, Serbia și Ungaria și la care participă locuitorii riverani. Toate bune și frumoase numai că, fiindcă există un ciudat numai, dar din păcate, încă odată se poate vedea indolența românească. Cele două localități străine sunt conectate la drumuri și căi de acces rutiere de nivel European, în schimb, la Beba Veche ajunge doar o potecă. Dacă vrei să treci granița cu mașina ești obligat să faci un ocol de peste 60 de kilometrii. Ridicolul situației este agravat și de faptul că un drum național românesc de legătură cu Beba Veche există dar se oprește la o sută de metrii de vamă. Se oprește în plin câmp și fără noimă. Și asta de peste douăzeci de ani. deci în două decenii autoritățile române nu au fost în stare să construiască un drum de o sută de metrii, nu de sute de kilometri, pe un drum drept, nu peste munți și văi! Și ne mai mirăm de ce nu avem decât cioturi de autostrăzi?!!!

În continuare, la Beba Veche, cucul cântă în trei limbi, dar în românește cântă a pagubă. A pagubă, indolență și multă prostie!

Scandalul cipsurilor antinaționaliste

De câteva zile un scandal pune în pericol coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR. Și nu din cauza divergențelor de programe ci din cauza interzicerii producerii unor banale chipsuri. Este vorba de hotărârea autorităților române de a opri producția de chipsuri Csiki din simplul motiv că pe pungi scria, în loc de fabricat în România, revizioniștii producători maghiari au inscripționat: produs în Ținutul Secuiesc! De asemenea a fost interzisă și Berea Csik care purta și ea același enunț. Cu toate că au fost interzise, corect spunem noi fiindcă nu am auzit de o așa țară, producătorii au anunțat că nu vor opri producția și că vor merge la cucoana UE să se plângă de discriminare. UDMR-ul nu comentează, normal, iar PSD și PNL tac, nedorind să destrame frăția hoților, pardon, coaliția de guvernare!

Nici prezidentul sas nu scoate o vorbă iar iredentiști își fac în continuare jocul. Păi cine e de vină? Atât timp cât, încălcând legile și Constituția, un ONG și nu un partid, participă la alegeri, și atât timp cât acest fapt este tolerat de partidele politice fiindcă au nevoie de balamaua udemeristă la guvernare, ne merităm soarta fraților și nu va fi departe ziua când ne va trebui pașaport ca să mergem la băi, la Borsec sau Tușnad. și nu vom crâcni nici măcar atunci, parcă prevăd asta. Dar, totuși, de ce dracului juveții nu vând prazul inscripționat cu:  Fabricat în Oltenia?

Vremuri grele, criză mare mon cher, prețuri mari și bani puțini, guvern cică milos și niște pomeni aruncate în scârbă populației. Cam așa arată pe scurt România de azi. În generozitatea lui imensă, Guvernul și Parlamentul, după ce au mărit la greu salariile demnitarilor, săracii de ei, după ce au mărit pensile magistraților, erau prea mici, după ce-și-au recăpătat pensile special, fiindcă erau rupți în fund, s-au gândit și la cele trei milioane de săraci, dar săraci de tot, și le-au promis niște carduri cu 250 de lei, din două în două luni. Și au distribuit 30 000 de bucăți cu televiziunile după ei. și să vezi ce de babe și moși plângând de bucurie la primirea cardurilor și discursuri pline de emfază ale aleșilor neamului. Numai că, săracii au rămas doar cu discursurile, fiindcă cardurile erau goale și nu valorau nici cât o ceapă degerată. Cică se vor încărca cu bani, dar nu se știe când. Atunci, băi nenorociților, de ce a fost necesar circul ăla grotesc mediatic? Încă odată v-ați bătut joc de popor. Vă luați salarii mărite iar săracilor le dați bucăți de plastic inutile, hoților și nesimțiților!

Preaîntunericitul construiește biserici pe trotuar

Între timp, întunericitul de la malul mării, Tudosie Nefericitul, calcă în continuare peste legi și, culmea, nu pățește nimic! A furat bani europeni, au avut grijă procurorii să i se prescrie dosarul. A fost dovedit că era șpăgar la examene și tot nimic. A încălcat toate legile din pandemie și nimic nu a pățit. Îl susține și admiră pe criminalul de Putin și Patriarhia tace. Mai nou a construit, fără autorizație, o biserică în Constanța, pe trotuar. și nu vrea să o demoleze deși instanța a hotărât aceasta. Ba mai mult, îl amenință pe primarul Chițac cu iadul făcându-l Satanist și promițând că va chema credincioșii din toată țara să se răzvrătească împotriva autorităților. Procurorii, ca de obicei, tac, nu aud și nu văd, Guvernul e cu capul în altă parte iar Patriarhia râde în barbă și numără clopotele pantagruelice cu chipul lui Daniel pre ele!

Încă odată se dovedește că într-un stat laic, România, biserica domnește iar întunericitul Tudosie face ce poftește. băi guvernanților, ați uitat cumva, nu mai suntem în Evul Mediu?!!!

Miracol economic, euro stă  pe loc, prețurile se dublează!

Și în final nu putem să nu remarcăm un miracol, mai mare decât cle de la Fatima, Lourdes sau Maglavit.

În România de astăzi, se întâmplă următorul fenomen pe care nici savanții nu l-au putut explica. Țara depinde în proporție de aproape 80% de importuri de tehnologie sau materii prime , deci depinde obligatoriu de cursul valutar: leu-euro, leu-dolar etc…

Dar constatăm următoarele. De peste doi ani leul este stabilizat la un curs

nemodificat, cu mici perturbații de câțiva bani, în sus au în jos, și deci nu ar putea influența, teoretic, anumite prețuiri, dar ce vedem zilnic? Prețurile au luat-o razna, produsele petrolifere s-au dublat dar leul stă pe loc. Alimentele au crescut la etichetă cu peste 50%, leul stă pe loc. Chiriile, transporturile și alte servicii s-au mărit cu peste 30%, leul stă pe loc. Taxele și impozitele, fie cele naționale , fie ele locale au crescut agresiv, leul stă pe loc. Plătim dublu la gaze și curent electric, leul stă pe loc!

Și exemplele pot continua la nesfârșit…

Să ne explice și nouă savanții și mari economiști cum este posibil așa ceva? Da, se poate, cu o singură condiție. Adică în spatele mânăriilor să se afle STATUL, care, în goană după bani, forțează aceste măriri artificial el trăgându-și partea mare din pradă datorită măririi accizelor și a TVA-ului. D-aia stă leul pe loc și prețurile o iau razna.

Dormi liniștit , popor român, cineva, acolo sus, veghează la banii tăi. Și îi vrea și chiar îți ia!

un pamflet de George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *