Călimăneștiul, un organism, viu, dinamic, care a avut și are șansa unei echipe de conducere novatoare și ambițioase

612 0

Partidul Naţional Liberal și-a propus să dezvolte comunitățile locale prin Programul Național de Investiții „#Anghel_Saligny”.

Alături de Bujoreni și alte localități, orașul Călimănești va beneficia de finanțare pentru înființarea unui sistem de distribuție gaze naturale, prin programul Anghel Saligny, susținut de Partidul Național Liberal.

Călimăneștiul este din nou asaltat de zeci de mii de turiști, veniți fie la recreere și pentru tratament, fie pentru turism, obiectivele zonei fiind mai mult decât tentante. Orașul îmbracă an de an haine noi; parcurile arată superb, infrastructura este reabilitată și remodelată încontinuu, ștrandurile funcționează la capacitate, au fost inaugurate alte unități de cazare, luxoase, clădirile vechi, pitorești sunt reabilitate și li se conferă aspectul original, periodic au loc evenimente interesante, pentru public, la scena în aer liber din parcul central, unde o superbă arteziană cu jocuri de lumini încântă seară de seară publicul. Recent au avut loc zilele orașului, cu concerte fantastice susținute de titanii de la Cargo și de tinerii vâlceni Civic Rebels, cu o muzică incredibilă, zilnic au loc plimbări cu vaporașul, pe lac. Curtea bisericii de la intrarea în oraș este, de asemenea, supusă reamenajării peisagistice. Călimăneștiul este un organism, viu, dinamic, care a avut și are șansa unei echipe de conducere novatoare și ambițioase.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, aproximativ 200.000 de familii vor fi branșate la rețeaua de gaze. PNL s-a implicat în implementarea programului de guvernare pe principalele domenii de activitate: sănătate, economie, politici sociale, infrastructură, educație, cu toate, deosebit de importante. Obiectivul îl constituie dezvoltarea comunităților locale prin Programul Național de Investiții „Anghel_Saligny”.

În data de 14 iunie 2022 au fost aprobate 31 de proiecte privind înființarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 1.412.910.307,88 lei. Numai luna aceasta au primit aviz pozitiv 104 proiecte pentru distribuția de gaze naturale la nivel național, aproximativ 200.000 de familii putând fi branșate la rețeaua de gaze după finalizarea lucrărilor.  Din totalul acestor proiecte, județul Vâlcea va beneficia de finanțare în valoare de 206.303.049 lei, asigurând realizarea, extinderea sau înființarea rețelelor de gaze naturale în 7 localităț,: Bălcești, Călimănești, Dăești, Păușești-Măglași, Râmnicu Vâlcea, Roești.

În mod evident, după finalizarea tuturor aceste lucrări, nu doar cetățenii vor fi cei mulțumiți, dar va crește și interesul viitorilor investitori pentru localitățile respective.

Kandy Reisenauer

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *