Este clar pentru toată lumea că prețurile carburanților nu pot fi stopate decât printr-o decizie guvernamentală

627 0
Piața liberă nu a identificat nicio soluție de corelare a lor cu costurile aferente extracției, procesării și distribuției produselor petroliere. Pe drumul de la sondă la rafinărie și de la rafinărie la pompă, lăcomia este singura care stabilește prețul pe care îl plătim zi de zi fiecare dintre noi. Guvernul poate să intervină pe traseul lăcomiei cu măsuri care să protejeze populația de abuzul speculativ al profitorilor de moment. Partidul Social Democrat salută acordul partidelor din coaliția de guvernare de a interveni în acest sens și așteaptă cu nerăbdare soluția pe care o va prezenta ministrul energiei în cadrul unei întâlniri de urgență convocate în acest scop.
Într-un comunicat publicat astăzi de PSD, se spune că „Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri. Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.”
Sunt alături de colegii mei social-democrați în efortul pe care îl fac pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor în lupta cu creșterile nejustificate ale prețurilor la energie. Este nevoie de acțiune fermă, curajoasă, cu adevărat.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *