Școală nouă, sală polivalentă și dispensar uman modern, la Pietrari

964 0

Grație preocupării primarului Nicolae Moraru și a administrației comunei Pietrari, în general,  pentru binele comunității, locuitorii vor avea parte de mai multe lucruri bune, unul din ele va fi o școală nouă, ce se așteaptă a fi finalizată la toamnă, zidurile sunt deja ridicate. Clădirea nouă, ce o înlocuiește pe cea care avea o vechime de 110 ani, va avea șase săli de clasă, un laborator, o sală pentru sport și grupuri sanitare, tot ce trebuie unei școli.

Planurile echipei de la primărie include și o sală polivalentă, dar și un dispensar medical modern, cu spaţii generoase, destinate diverseor servicii medicale.

Ca și în cazul școlii, clădirea în care funcţiona vechiul dispensar era veche, improprie desfăşurării  actului medical de calitate. Dar aici nu va fi o nouă clădire, ci se va reabilita cea deja existentă.

Vor fi două cabinete medicale individuale, un cabinet de stomatologie, o farmacie şi un laborator de analize medicale, evident, cu aparatura aferentă și cu racordare la utilităţi: apă curentă, canalizare, sistem de încălzire. A fost obținută finanțarea, de 3 milioane d elei și va fi prima clădire din localitate independent energetic.

C.R.

Articole asemănătoare

Tradițiile comunei Pietrari

Postat de - 11 decembrie, 2020 0
FacebookTwitterMeștesuguri tradiționale   Vechimea practicării meștesugurilor pe teritoriul actualului județ Vâlcea se pierde în trecutul mai îndepărtat. Având la îndemână…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *