Evenimente de suflet și evenimente remarcabile la Drăgășani

872 0

Luna aceasta a fost una plină de evenimente, la Drăgășani. Unul din ele, apreciat în mod deosebit de locuitori, a fost ceremonia de cinstire a eroilor neamului, desfășurată chiar de Ziua Eroilor. ”Jertfa eroilor să ne fie exemplu, o lecție pe care să o predăm copiilor noștri: mândria de a fi român, iubirea necondiționată pentru semeni și pentru România!Glorie eroilor neamului!”, a transmis primarul Cristian Nedelcu.

Primăria Drăgășani a depus coroane la monumentele eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

La începutul lunii iunie, localitatea a sărbătorit 487 de ani de atestare documentară.  La 7 iunie 1535 apare pentru întâia oară documentar numele Drăgăşani, în hrisovul lui Vlad Vintilă voievod, care îi întăreşte dregătorului sau Fârtat pârcălabul, între altele, satul Drăgăşani, veche şi dreaptă ocină.

”Este un moment de o deosebită importanță pentru municipiul nostru, moment ce ne aduce aminte faptul că aceste meleaguri au o tradiție ancestrală, ce își are rădăcinile încă din anii 1800-800 î.e.n. O tradiție ce trebuie păstrată și continuată pentru generațiile viitoare” a rostit primarul cu acea ocazie.

Un alt eveniment notabil a avut loc cu câteva săptămâni în urmă, când, zeci de poliţişti din Europa au învățat, la Drăgăşani, cum să contracareze atacurile teroriste care vizează mulţimi de oameni.

În mod surprinzător, dat fiind că țara noastră nu s-a confruntat cu astfel de situații, cei care le-au predat sunt ofiţerii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române. Aceștia au elaborat tactici prin care să îi oprească la timp pe teroriştii care vor să intre cu maşinile în grupuri de cetățeni.

Polţiştii belgieni şi-au invitat colegii din statatele Uniunii Europene la Şcoala Jandarmeriei de la Drăgăşani ca să înveţe de la ofiţerii români din Brigada Specială de Intervenţie cum să contracareze atacurile teroriste cu maşini.

Tehnicile antiteroriste exersate la Drăgăşani sunt cu atât mai importante cu cât ele pot fi aplicate nu atât de forţele speciale ale statelor UE, cât mai ales de poliţiştii din stradă, primii care reacţionează în astfel de situaţii de criză.

C.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *