În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 30 misiuni

519 0

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină pentru 20 de situaţii de urgenţă (1 traumatism, două accidente pe drumurile publice și 17 diverse afecțiuni medicale).

După acordarea de îngrijiri medicale preliminare, persoanele asistate au fost transportate la cele mai apropiate unități spitalicești, pentru îngrijiri suplimentare.

 În cursul zilei de ieri, ora 09.06, pompierii vâlceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe situat în Râmnicu Vâlcea, strada Regina Maria.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, respectiv două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Pompierii, cu ajutorul echipamentelor pentru descarcerare au intrat în apartament unde au constatat că incendiul se manifesta în bucătărie, la o cratiță uitată pe aragazul aprins.

La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-a declanșat de la proprietarul care a plecat de acasă lăsând aragazul aprins.

Din fericire nimeni nu a fost rănit și nu a fost necesară evacuarea locatarilor din bloc.

Pentru prevenirea situațiilor de acest gen, recomandăm respectarea următoarelor reguli :

  • Nu lăsaţi în funcţiune şi nesupravegheate aparatele de încălzire sau preparare a hranei (sobă, aragaz etc.) care utilizează gaze combustibile!
  • Pe timpul funcţionării aparatelor care utilizează gaze, asiguraţi ventilarea încăperilor în care sunt amplasate.

 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Livezi, sat Pârâienii de Sus. Până la stingerea flăcărilor, a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12 ha (10 ha în zonă împădurită, la nivelul solului și 2 ha de lăstăriș și mărăciniș).

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

 Pentru a se evita producerea unor situații asemănătoare, recomandăm respectarea următoarelor reguli de prevenire :

  • Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
  • În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:

  • condiţii meteorologice fără vânt;
  • parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
  • izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
  • asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
  • asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire;

Pe terenurile în pantă, arderea miriştii se face pornind din partea de sus a pantei.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *