Fost campion mondial de kempo, face furori la rugby!

329 0

Rareș Mîrzac a cucerit în 2016 titlul suprem la kempo, iar acum este vicecampion național la rugby U17 cu CSS Bîrlad.

La doar 16 ani, Rareș Mîrzac este considerat unul dintre viitorii titulari ai echipei naționale de rugby a României. Jucător cu o vitalitate ieșită din comun, el are ceva ce nimeni din generația lui nu mai are: este campion mondial la kempo!

Se întâmpla în 2016, atunci când Rareș a cucerit titlul mondial la categoria 10 ani.

”În 2016 am luat titlul la Campionatul Mondial care s-a ținut la București și multe alte medalii la Campionate Europene, campionate naționale și multe altele” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Anul acesta, el a devenit vicecampion național U17 la rugby cu CSS Bârlad, după o finală pierdută cu 32-22 în fața formației ACS Șoimii-CS Dinamo București.

”Mă simt foarte bine, nu contează că am luat argintul, meciul a fost frumos, galeria a fost super. Sper să mai am meciuri d-astea” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Chiar dacă era considerat o mare speranță în kempo, Rareș a fost mai atras de rugby deoarece este un sport de echipă.

”De aproximativ 10 ani fac și rugby. Rugby-ul este un sport de echipă, ai coechipierii lângă tine și este o atmosferă foarte frumoasă. La început, pentru că nu eram obișnuit cu sportul de echipă, eram egoist, luam balonul și fugeam, nu pasam. Dar cu timpul m-am schimbat” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Abilitățile din kempo îl ajută în rugby

Chiar dacă este micuț de înălțime, Rareș e de netrecut în apărare. După cum recunoaște, cunoștințele acumulate în kempo îl ajută foarte mult.

”M-a ajutat foarte mult kempo în rugby. Multe calități, mai ales la sol, să știi să cazi, să ai grijă cum cazi” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Rareș nu e singurul din familie care a lăsat kempo pentru rugby. Fratele lui, Răzvan, a fost vicecampion mondial și acum joacă în Liga Națională de Rugby, la Universitatea Cluj.

”Fratele meu e la U Cluj pe postul de demi și se descurcă foarte bine. Sper să ajung și eu acolo. El m-a adus la ambele sporturi. De fapt, și el a ieșit vicecampion mondial la kempo la acel campionat disputat la București în 2016” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Visează la echipa națională

De altfel, visul lui Rareș este chiar acela de a-și depăși fratele. El spune că visează la națională și să ajungă la o echipă puternică din rugby.

”Sper ca peste cinci ani să fiu la o echipă mare din România și să ajung departe. În ceea ce privește naționala, sper să ajung acolo cât mai devreme, nu mai am răbdare. Vor fi emoții mari, dar abia aștept” – Rareș Mîrzac, vicecampion național de rugby U17 la CSS Bârlad și campion mondial la kempo.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *