Concerte, teatru și expoziții dedicate Învierii Domnului, în aprilie

459 0

Aprilie, încă o lună cu mai multe evenimente cultural- artistice: expoziții de artă, spectacole de teatru virtual, cu cei  de la “Ariel“ și “Anton Pann“, concerte simfonice, cu Filarmonica „Ion Dumitrescu”, dar și alte evenimente, ce pot beneficia de prezența fizică a celor doritori de cultură.

În perioada 9 aprilie – 6 mai, Uniunea Artiștilor Plastici -Filiala Vâlcea organizează expoziții personale și de grup, la Galeria Municipală “Artex“ sau în Galeriile Pasaj 1 și 2.  La “Artex“, din 8 aprilie va expune plasticianul Rafael Matiaș, iar la galeriile din Pasaj va fi găzduită expoziția de grup Structuri, curator, Georgiana Poenaru.

Aby Stage Bar ne propune, pentru 8 aprilie, un concert cu cantautorul Ducu Bertzi, de la ora 19.30, apoi, pe 10 aprilie, muzică folk și poezie, cu Nicu Zotta, iar pe 12 aprilie, de la 19.30, “Soțul soției mele“, un spectacol de teatru cu Liviu Cheloiu și alții. În perioada 29 aprilie  – 15 iunie, la Muzeul Satului Vâlcean va putea fi vizitată expoziția “Icoana, poartă spre Cer“.
Fiind luna premergătoare Sărbătorii Paștelui, o Expoziție de icoane va fi și la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Căciulata, denumită “Patimile și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos“, cu vernisajul în 27 aprilie. Icoane vom putea admira și la Galeria “Ion Iliescu“ a Consiliului Județean Vâlcea, în cadrul expoziției organizate de Centrul Creației Populare, intitulată “De Florii, icoane între flori“,  din 21 aprilie.

Tot în 21 aprilie, la Muzeul de Istorie va fi vernisată Expoziția de pictură “Prezențe alternative“, semnată de Gheorghe Coman.
Informațiile ne-au fost oferite de prof. Dr. Florin Epure, șeful Direcției Județene pentru Cultură Vâlcea.

K.R.

Articole asemănătoare

Ziua mondială a poştei

Postat de - 9 octombrie, 2021 0
FacebookTwitterSărbătorită, anual, la 9 octombrie, Ziua mondială a poştei marchează înfiinţarea, în 1874, a Uniunii Generale a Poştelor, prin semnarea…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *