61 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 48 de ore

178 0

BULETIN INFORMATIV

În perioada 26 iunie ora 08:00 – 28 iunie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 61 de misiuni și intervenții, dintre care 55 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, un incendiu, o acțiune pentru protecția comunității și 4 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 55 de situaţii de urgenţă, dintre care: 18 traumatisme, 35 de diverse afecțiuni medicale și 2 persoane găsite cu leziuni incompatibile cu viața.

La nivel județean, 55 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au efectuat o misiune specifică de instruire pe linie medicală la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

Salvatorii vâlceni au fost solicitați să intervină în alte 4 situații de urgență, pentru asigurare zonă periculoasă, transportarea persoanelor supraponderale de la domiciliu la ambulanță, facilitarea accesului în locuință sau salvarea animalelor din medii ostile vieții.

Totodată, în intervalul menționat, a fost emis un mesaj RO-ALERT, pentru a avertiza populația din localitatea Mateești cu privire la prezența unor animale sălbatice (urși).

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Victor Eftimiu

Postat de - 24 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterVictor Eftimiu s-a născut la 24 ianuarie 1889, Bobostița, Albania. A fost un dramaturg, eseist, povestitor, scriitor și traducător român…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *