Multipla campioană europeană la tenis de masă a trăit cu emoții cât pentru 100 de finale, dar a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală dificilă la care a fost supusă

531 0

Mai bine de un an de chin, injecții, pastile și diverse terapii care nu au dat roade decât pe termen scurt. Cu asta s-a confruntat Eliza Samara, multiplă campioană europeană la tenis de masă, din cauza problemelor pe care le avea la spate. Intervenția chirurgicală la coloană a fost singura soluție pentru a fi aptă 100% la Europeanul din august.

„Acum cinci luni mi s-a spus că nu este de operat, dar, în timp, tot la operație am ajuns. La ultimul meci din ligă am căzut, m-au luat cu targa și nu am mai avut ce să fac. AM făcut un RMN, mi-a ieșit discul fisurat adânc. La operație mi-au scos fragmente din disc și mi-au lipit 2 membrane. Două săptămâni am făcut repaos total, aveam voie doar să merg lejer” – Eliza Samara, componentă a lotului națională de tenis de masă, multiplă campioană europeană.

Sportiva în vârstă de 33 de ani a povestit cum a trăit momentele de dinaintea operației.

„Am avut emoții mari pentru că nu știam concret ce mi se va întâmplă pe masa de operații. Mi-a fost frică! Am ajuns în sală și aveam palpitații, ba mi-era frig, ba cald și am cerut să-mi facă ceva să nu mai simt. Mi-au pus ceva în venă, apoi după câteva secunde am început să nu mai știu nimic. După operație și câteva ore la ATI , m-am trezit în salon și m-am pipăit, apoi am zis „SUNT VIE” – Eliza Samara, componentă a lotului națională de tenis de masă, multiplă campioană europeană.

Face recuperare cu ajutorul unui aparat unic în România

Au trecut aproape 6 săptămâni de la intervenție, iar sportiva trage tare la clinica Kinetic pentru a juca la turneul continental, unde are de apărat bronzul obținut anul trecut, la Varșovia. Pentru asta face zilnic recuperare cu un aparat unic în România, aparat care preia până la 80% din greutatea corpului.

„Mă simt foarte bine, ca și cum nu m-aș fi operat, dar mai am până să ajung la forma mea maximă. Recuperarea presupune multă muncă, fac zilnic câteva ore bune. Când am început cu acest aparat nu am crezut că voi reuși să alerg atât de rapid, dar de la zi la zi este mai bine. Sunt sigură că voi fi aptă la Munchen. Ținta mea este să joc fără dureri. La patru luni distanță după operația de menisc, am luat aurul, așa sper să se întâmple și acum. Îmi doresc să produc o surpriză – având în vedere situația dată, că vin după operație – și să aduc o medalie pentru România. Ar fi ceva de vis” – Eliza Samara, componentă a lotului națională de tenis de masă, multiplă campioană europeană.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *