Rebecca Diaconescu, a cărei mamă, Lorena a participat la două ediții de Jocuri Olimpice, a prins lotul de juniori pentru campionatul european care va începe pe 5 iulie

694 0

Puștii, în frunte cu dublul campion mondial, David Popovici s-au antrenat la bazinul din Complexul Olimpic de la Otopeni, unde peste câteva zile se vor bate pentru medalii.

Au mai rămas doar 7 zile până la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori, pe care România îl organizează în premieră la Otopeni! Cei 26 de sportivi din lotul național de juniori care vor participa la marele concurs în frunte cu dublul campion mondial, David Popovici s-au antrenat la bazinul din Complexul Olimpic de la Otopeni, acolo unde peste câteva zile vor să cucerească cele mai strălucitoare medalii. O americancă de 16 ani a venit din Las Vegas, acolo unde s-a născut, să concureze pentru România. Rebecca Diaconescu face înot de la 4 ani și provine dintr-o familie de sportivi români. Lorena, mama ei a participat la olimpiadele de la Atlanta din 1996 și cea de la Sidney din 2000, în probele de 200 m liber și 4×200 m, iar tatăl său, la Olimpiada de la Sidney în proba de Pentatlon Modern.  „Sunt foarte bucuroasă să fiu aici și să fac parte dintr-o echipă extraordinară și foarte primitoare. Sunt extrem de fericită că am această șansă să reprezint România” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Din martie până acum, Rebecca a făcut drumuri între Las Vegas și România pentru a participa la concursurile din țară. „Și de acum înainte voi face la fel. De câte ori am oportunitatea să concurez în România, voi fi prezentă” – Rebecca Diaconescu, componentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Prezentă la antrenamentul copiilor, șefa natației din România, Camelia Potec abia așteaptă startul marelui concurs. „Am emoții mari, cu siguranță, mai sunt multe lucruri de pregătit, dar sunt sigură că atunci când se va auzi primul fluier de start al campionatului totul va fi bine” – Camelia Potec, președintele Federației de Române de Natație și Pentatlon Modern.

David a mai rămas o jumătate de oră să se antreneze în plus

 Revelația momentului în natația mondială, David Popovici a arătat încă o dată de ce este cel mai bun în ceea ce face! Puștiul minune a rămas mai bine de o jumătate de oră în bazin să se pregătească în plus, după ce toți colegii săi au părăsit bazinul de înot. David le cere românilor să vină să fie alături de el și de colegii săi la Europeanul de la Otopeni! „Veniți alături de noi între 5-10 iulie, să umpleți aceste tribune! Avem nevoie de voi!” – David Popovicicomponent al lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Vlad Stancu, deținătorul a 25 de recorduri în probele de fond și una dintre speranțele României la o medalie,  va concura în 4 dintre cele mai grele probe din natație! „Voi concura la  400, 800 și 1500 crawl dar și la ștafetă de 4×100 crawl. Mi-am propus pentru acest campionat european o medalie, dar cu siguranță vor fi mai multe” – Vlad Stancu, component al lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Bianca Costea, tânăra care la doar 16 ani a fost prezentă anul trecut la Jocurile Olimpice de la Tokyo este recunoscătoare pentru tot ce a trăit la cea mai mare competiție sportivă din lume. „Am încercat să scot tot ce e mai bun din această experiență și să învăț cât de multe pot pentru ca la următoarele să nu mă mai ia totul prin surprindere și să mă concentrez pe obiectivul pe care îl voi avea la acel moment” – Bianca Costeacomponentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni. Pentru Europeanul de la Otopeni, Bianca are un obiectiv! „Vreau să fiu cea mai bună versiune a mea în fiecare moment” – Bianca Costeacomponentă a lotului național de Juniori care va reprezenta România la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori de la Otopeni.

România merge cu 26 de sportivi la Campionatele Europene de Juniori

Lotul României pentru Campionatele Europene de Înot pentru Juniori care va avea loc în premieră, la Buftea între 5-10 iulie este format din 26 de sportivi. 12 fete, Aissia Prisecariu, Rebecca Diaconescu, Bianca Costea, Irina Preda, Ana Sighișeanu, Delia Safceanu, Eva Paraschiv, Alexandra Curcan, Eliza Diamandescu, Brighitta Vass, Anastasia Baco, și Andra Gorechi și 14  băieți, David Popovici, Vlad Stancu, Vlad Mihalache, Nandor Naghi, Emil Dăncăneț, Alexandru Constantinescu, Darius Cojocaru, Darius Coman, Dragoș Ghile, Cristian Lepădat, Vasilescu Ștefan, Patrik Dinu, Carol Cojocaru, Ștefan Cosma.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *