Campionul care are succes dacă-l înțeapă albina înainte de cursă

140 0

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani

 

A fost sărbătoare în familia triatlonului din țara noastră. La Gala Triatlonului Românesc, organizată la Complexul Olimpic de la Izvorani, s-au premiat performerii anului 2023. Unul dintre laureații serii, Vlad Remzing, are o superstiție ciudată.

Chiar dacă a fost inflație de nume importante ale triatlonului, semn că acest sport are și trecut, și prezent, dar mai ales viitor, marele absent al galei a fost cel mai bun triatlonist al anului 2023, sportivul de origine franceză Felix Duchampt. Acesta a lipsit motivat, pentru că se află în plin sezon de calificare la Jocurile Olimpice, acolo unde are șansa de a reprezenta România pentru a doua oară consecutiv.

„E absent motivat, pentru că este plecat la Cupa Mondială din Australia. Mai avem două Cupe Mondiale până se trage linie pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Până acum e foarte bine în clasamentul New Flag, încercăm și în clasamentul olimpic, direct, pentru că noi credem că se poate să intrăm pe ușa mai din față la Jocurile Olimpice. În luna mai se va trage linie, încă nu putem face anunțuri pompoase, dar suntem acolo” – Vlad Stoica, președinte Federația Română de Triatlon.

La gală a participat și președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care a fost și invitată pe scenă, alături de premianții celei mai mici categorii de sportivi, cei de la TriKids.

„E o relație foarte bună între noi și ANS și emoțiile mai mult de la asta au fost, o dată că e președinta noastră, dar să ai pe aceeași scenă o campioană olimpică este și mai emoționant” – Vlad Stoica, președinte Federația Română de Triatlon.

Făcând un bilanț al anului 2023, președintele Federației Române de Triatlon, Vlad Stoica, a mărturisit că cea mai mare realizare a sezonului trecut i s-a părut victoria repurtată de juniorul Carol Popa în fața lui Felix Duchampt, la Naționalele de supersprint de la Călărași.

„Cel mai important rezultat pentru noi a fost momentul în care Carol Popa, sportivul nostru de la categoria juniori, în vârstă de 17 ani atunci, l-a învins pe Felix Duchampt, sportivul olimpic, la Campionatul Național de triatlon super-sprint” – Vlad Stoica, președinte Federația Română de Triatlon.

 

Vlad Remzing visează să participe și la maraton

Cel mai bun triatlonist la categoria sub 23 de ani, Vlad Remzing, are o superstiție mai specială: știe că dacă e mușcat de albină înaintea unei curse, va avea o zi fantastică!

„De obicei, dacă se întâmplă ceva rău înainte de cursă știu că e foarte bine. De exemplu, dacă mă înțeapă albina sau mă lovesc, și nu e grav, de obicei e bine. E un semn rău care e bun, dacă pot spune așa” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

Chiar dacă a făcut înot timp de 11 ani, Vlad recunoaște că este îndrăgostit de alergare. El fuge și 34 de kilometri la un antrenament și visează ca într-o zi să concureze la un maraton.

„Chiar dacă vin din înot, cel mai mult îmi place alergarea. Cel mai mult am alergat 34 de kilometri la un antrenament. Am în obiectiv să fac un maraton, dar nu în plan apropiat. Mai întâi să particip la un Half Ironman, apoi la un maraton și apoi la un Ironman” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

Pentru a-și atinge obiectivele – dintre care cel mai important e reprezentat de calificarea la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles – Vlad se antrenează în fiecare zi câteva ore.

„Nu există nici o zi fără antrenament, sunt zile în care nu am chef de antrenament, da, însă exact asta face diferența, să lucrezi și nu renunți niciodată. Visez în fiecare zi la Jocurile Olimpice, pentru asta mă antrenez, să ajung și eu acolo odată” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

 

Constantina Diță, invitată de onoare la Gala Triatlonului Românesc

Invitată de onoare la gală, campioana olimpică de la Beijing în proba de maraton, Constantina Diță, s-a bucurat să fie prezentă la această petrecere. Legenda atletismului românesc recunoaște că nu a putut face niciodată triatlon dintr-un motiv simplu: nu știe să înoate.

„Îmi plac cele trei probe. Eu nu pot să înot, am avut frică de apă dintotdeauna, la plajă doar stau la soare și intru în apă mică. De aceea nici nu am făcut triatlon, dar pot să fac bicicletă și alergare. Poate duatlon mi-ar fi plăcut să fac” – Constantina Diță, campioană olimpică maraton 2008.

Campioana de la Beijing, din 2008, recunoaște că acum are un alt sport de care s-a îndrăgostit: schiul.

„Am iubit schiul de mică. Nu am putut să-l practic atunci din cauza antrenamentelor. M-am apucat să schiez la 44 de ani, după ce m-am lăsat de atletismul de performanță, pentru că mi-era foarte frică să nu mă accidentez. Dar iubesc foarte, foarte mult schiul. O zi pe săptămână mi-am făcut timp să merg, mă încarc cu energie, mai ales când sunt în vârful muntelui și totul e alb în jurul meu, mi-aduce foarte, foarte multă energie” – Constantina Diță, campioană olimpică maraton 2008.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *