Ea e șefa de promoție din naționala de gimnastică a României!

478 0

Amalia Ghigoarță este eleva eminentă din lotul celor mai bune gimnaste de la Deva! Junioara a terminat clasa a 8-a cu 9.97 si din casa întâi este premiantă! Sportiva se pregătește de cea mai tare competiție a ei, Festivalul Internațional al Tineretului European de unde vrea să se întoarcă plină de medalii!

 Amalia Ghigoarță, junioara din lotul național de gimnastică al României, este eleva model de Deva! Fata a terminat clasa a 8 a, cu 9.97 și a ieșit și șefă de promoție! „Nu am învățat doar în clasa a 8-a, ci pe parcursul celor 4 ani” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României. Din clasa întâi până în ultimul an de gimnaziu, Amalia nu a ratat coronița! „În fiecare an am fost premiantă, din clasa întâi până în clasa a 8-a” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României. La ultimul concurs la care a participat împreună cu echipa de la Deva, Campionatul Național pe Echipe al Junioarelor, de la Constanța, fetele au plecat acasă cu medaliile de argint. „M-am pregătit în fiecare zi pentru acest concurs, la fel cum fac la toate competițiile care urmează” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României.

Se antrenează câte 7 ore pe zi!

Amalia va avea o vară plină de evenimente! La final de iulie va merge pentru prima dată la Festivalul Internațional al Tineretului European, iar în august, la Campionatul European din Germania. „Ar fi o mare onoare să câștig medalii pentru România. Pentru campionatul european, vreau medalie cu echipa și dacă reușesc la individual și pe aparate aș fi tare bucuroasă” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României. Amalia a început gimnastica la 7 ani, la Timișoara, iar de atunci a stat numai la internat! „Eu sunt din Poieni, nu îmi pare rău că am făcut atâtea sacrificii pentru gimnastică” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României. Peste 2 ani, puștoaica de 14 ani, vrea să se întoarcă de la Jocurile Olimpice de la Paris cu medalii! Pentru asta muncește câte 7 ore pe zi! „Dimineața, de la 8.00 mergeam la antrenament, până la 10.00, apoi de la 10.00 la 14.00 școală și de la 2 jumate până la 18:00 antrenament, apoi teme și program de recuperare” – Amalia Ghigoarță, componentă a lotului național de junioare de gimnastică artistică al României.

Trei campionate naționale la gimnastică feminină în 5 zile

Timp de 5 zile, între 29 și 3 iulie,  Sala Sporturilor din Constanța a găzduit trei campionate naționale de gimnastică artistică feminină. Între 28 și 29 iunie a avut loc Concursul Național pe Categorii de Vârstă, etapa finală, între 30 iunie și 1 iulie, Campionatul Național pe Echipe și Individual al Junioarelor III și II, iar pe 3 iulie, Campionatul Național pe Echipe al Junioarelor I. Cele 3 concursuri au fost organizate de Federația Româna de Gimnastică în parteneriat cu CSM Constanța, DJTS Constanța și Primăria Municipiului Constanța. La Campionatul Național pe Echipe al Junioarelor I au participat 37 de sportive, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, legitimate la CS Farul/CSȘ 1 Constanța, LPS Cetate Deva, CSȘ Focșani, CS Dinamo, CS Petrolul Ploiești, CSA Steaua, CSȘ Viitorul Cluj și CSM Arad. Reprezentantele a 6 cluburi au concurat pentru medalii în întrecerea pe echipe. A câștigat CS Farul/CSȘ 1 Constanța, echipă formată din Sabrina Maneca Voinea, Teodora Stoian, Miruna Botez, Alexia Gabriela Vănoagă și Monica Alexandra Florea. Fetele de la LPS Cetate Deva, Amalia Ghigoarță, Ioana Andreea Danciu, Adina Crișan, Erica Gogoașe, Maria Cristina Popescu și Maria Dinu, au plecat acasă cu medaliile de argint, iar medalia de bronz i-a revenit echipei CSA Steaua 1, formată din Crina Tudor, Anamaria Mihăiescu, Ayana Maria, Luca, Ana Maria Burlacu și Natalia Maria Badea. La concurs a fost prezenta și Carmecita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, alături de Ingrid Istrate, Secretarul General al Federației Române de Gimnastică. Junioarele de la Deva sunt antrenate de Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum, fac parte din programul „Țară, țară, vrem campioane!”, proiect coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. Și cele de la Constanța fac parte din același proiect, OMV Petrom.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *