Brezoiul Lumii,  în acest weekend: Pinch Me – A Tribute to Legends! Un tribut adus legendelor rock

965 0

15 – 17 iulie. Se anunță un  nou weekend fantastic în orașul păstorit de Robert Schell, al cincilea din vara muzicală derulată sub titulatura Live Music Summer Camp Brezoi: PinchMe Festival! 

The ROCK Romania își pregătesc bronzul și rock-ul, pentru acest weekend EPIC la Pinch Me Festival! 

“See you there, rocking to the beats of our favorite legendary music! Pinch me! I’m dreaming…”, este invitația cu care organizatorii tentează iubitorii rock-ului să vină în număr cât mai mare.
Lucru pe care îl facem și noi, având în vedere că vara zboară rapid, mai ales când familia Mihai și Ionela Mugescu, poate unii din cei mai iubiți vâlceni la ora actuală, reușesc, cu eforturi și dăruire considerabilă  să facă săptămână de săptămână pentru melomani, Raiul muzicii favorite, un amalgam armonios de stiluri, triluri, genuri, artiști și acorduri extraordinare. Artiști români, artiști de peste mări și țări, tineri în afirmare, trupe consacrate, nume grele ale scenei internaționale, regi și regine, vedete, lume pestriță, lume bună,coafuri, straie hippy, funky, veselie, prietenie, ceva unic în istoria Vâlcii. Vestea bună și chiar foarte bună este că, cel mai probabil, în această toamnă, după foarte mulți ani, va avea loc o gală a edițiilor trecute și a muzicii actuale a celor ce au făcut parte din proiectul Constelații Rock, urmând ca, anii viitori, Constelațiile să fie organizate din nou sub forma festivalului concurs clasic. Despre acest lucru promitem că vom sta de vorbă serios cu Miță Mugescu, Omul – Orchestră, dacă îl putem numi astfel, omul care a început ca un simplu iubitor al metalelor grele, pentru a evolua colosal, frumos, sub forma protectorului, organizatorului și promotorului de evenimente fenomenale care este astăzi, între timp, descoperindu-și și veleități de constructor și truditor, pentru că lui și apropiaților inimoși li se datorează noul loc unde are loc anul acesta suita de evenimente. 

Ce avem weekend-ul acesta? 

Pe scenă se perindă timp de 3 zile The Doors, AC/DC, Bon Jovi, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Metallica, DIO, Guns and Roses, Santana, Billy Idol. Și alții. Desigur, nu în carne și oase, ci, trupe locale și străine, care reîmprospătează muzica idolilor nostril, cu cover-uri reușite, care să încingă atmosfera. Cu siguranță e doar un vis, dar un vis real, trait timp de 3 seri. Din fericire, e mai real ca oricând!

Iată, deci, un festival 100% NEW, cu cele mai tari trupe tribut, vine să ne înlăture orice stare de somnolență și să ne pună pe distracție și ascultat legende. Pinch Me – A Tribute to Legends! Un tribut adus legendelor. Poate singura alarmă căreia sigur nu ai vrea să-i dai snooze.

Meniul muzical este următorul și este savuros: 

Vineri, 15 iulie

NEW JERSEY 

Andrei Cerbu & The Voodoo Child – Tribute Jimi Hendrix 

STILL CRAZY – The Rock Band 

Sâmbată, 16 iulie

The ROCK Romania 

Black Metallica Tribute Band 

Hollywood Rose (Guns N’ Roses Tribute Band – Hungary)   

Rebel Yell Billy Idol Tribute Band 

Duminică, 17 iulie

The Doors Alive 

Speak Floyd 

Rares Totu plays Santana

Câțiva din artiști se prezintă chiar pe pagina evenimentului: 

“Am așteptat îndelung să ne putem reuni pentru show-uri de asemenea anvergură. NEW JERSEY sunt pregătiți să vă ofere o seară magică, de neuitat, la PinchMe – A Tribute to Legends, în acest weekend la #BrezoiulLumii!”

“Black Metallica Tribute Band, this weekend at the Pinch Me Festival Brezoi! 

See you there! Cause Nothing Else Matters more than all of us coming together to rock to the beats of our favorite legendary music!”

NEW JERSEY – Worldwide greatest tribute to Bon Jovi! 

Fondată de frații Matteo și Alessio Gattei, trupa New Jersey, activă din 2007, a urcat pe cele mai mari scene din întreaga Europă și s-au afirmat internațional ca trupa tribut cea mai apropiată de original.

”FROM Bon Jovi FANS TO Bon Jovi FANS… ROCKING ALL OVER THE WORLD!

Nu se întâmplă în fiecare zi sau în fiecare lună să putem participa la un show Bon Jovi… 

Misiunea NJ e de aduce fanii laolaltă și a le oferi bucuria unui show perfect Bon Jovi-style, ce poate fi egalat sau depășit doar de original. Cu peste 100 de piese în repertoriu, setlistul  New Jersey e întotdeauna diferit, uluitor chiar și pentru cei mai exigenți fani. ”

Veți trăi pe viu, la intensitate maximă, toate momentele unice ale show-ului lor exploziv și impecabil, în acest weekend. 

 

Ce a fost până acum

Baricada Folk 

O pleiadă de artiști folk, care au rezonat fantastic cu habitatul, făcând să răsune munții și văile. 

Ziua 1: Ana Maria Ivan, Paul Tihan, Cezar Popescu, Zoltan Butuc, Alina Manole Trio, Emeric Imre Trio, Ducu Bertzi & Friends, Sunt Un Frate Tânăr.

Ziua 2: Eugen Avram, Mircea Vintilă, Adrian Ivanitchi, Mircea Bodolan, Nicu Zotta, Cătălin Stepa,  Ovidiu Mihăilescu, Ocru, Adrian Bezna, Mircea Baniciu.

Ziua 3: Daria Boghean, Dianna Porca, Storytellers – Marcian Petrescu Folk Project, Marius Matache,  

Dinu Olărașu, Zoia Alecu, Marius Bațu , Magda Pușkaș & Rareș Suciu, Cristi Dumitrașcu & Planul B. 

 

BIKERS FOR Humanity. Cargo, Bucovina, Phoenix. Sublim!

 

 Sub egida Rock Fest 2022, alte trei zile, între 24 și 26 iunie, a fost o totală nebunie superbă, cu cele mai tari nume ale rock-ului românesc. Motocicliști din toată țara s-au mobilizat și au dat o mână serioasă de ajutor în organizare. Splendidele lor motoare cromate au fost la fel de fotografiate ca și muzicienii, simboluri vii ale peisajului rock autohton. Brezoiul Lumii ne-a dat șansa rară ca, în câteva zile, să ne putem bucura de spuma muzicii de profil, în aceeași locație. Au urcat pe scenă și au incendiat atmosfera: Cargo, Timpuri Noi, Zob, Iris, Trooper, Bucovina, ANTON, C.A.S.H., Phoenix, Compact, Celelalte Cuvinte, Civic Rebels, Wilside. 

Dacă Cargo, Bucovina și Phoenix sunt deja superlative, putem îndrăzni să facem o profeție; vâlcenii nostril de la Civic Rebels, cu folk-metalul lor melodios, studiat și lucrat, au foarte mari șanse să ajungă foarte aproape de marile legende amintite. Cu o prezență scenică teribilă și un sound  absolut remarcabil, băieții conduși de tânărul profesor de engleză Vlad Alexandrescu au reușit rapid să capteze atenția publicului, cu piesele de o rezonanță aparte și cu show-ul splendid, agitând pe scenă steagul tricolor. Trupa lansează piesă după piesă, deja au un album pe care l-au oferit publicului cu ocazia prestației de zile mari.  

Let’s MEAT Festival 2022 

Al treilea weekend a venit cu evenimente la pachet, Let’s MEAT Festival 2022 Sports & Fun Festival – Diana și Trofeul Vânturarița, un eveniment al iubitorilor și cluburilor montane. 

Au fost o mulțime de activități super faine, ȋntr-un weekend cu ZERO plistiseală: folk de Tabără, seară muzicală; activități distractive şi utile pentru cei mici, vibe de yoga nature retreat, pilates, Trofeul Vânturarița, cu teste teoretice, probe sportive, traseu, drumeție, probe funny. 

În context au avut loc concursurile de biciclete pentru tineri, apoi, un atelier de gătit.  Duminică, la intrarea ȋn Parcul Central a fost startul Turului Ciclist al Sibiului 2022, cu 6 echipe de World Tour, ȋn prima ceremonie festivă a acestui grandios eveniment sportiv internațional, derulată ȋn afara județului Sibiu.

Serile au fost animate de prezența altor muzicieni de success: Zaibăr, Folk Frate, Pragu‘ de Sus, Trupa Spam, Bosquito, Antract, Olly of Queens, Dublu Click, Cross the Line, din Vâlcea, Fără Zahăr, Țapinarii, dar și tinerii Bruised Violets și Art Room Production.  

 

Top Pick Festival

Un nou festival cu culoare și positive vibes la #BrezoiulLumii a fost chiar weekend-ul trecut: ! Top Pick Festival Brezoi 8-9-10 iulie. 

De data aceasta, au evoluat și artiști pop și dance, o adevărată noutate pentru Brezoi. Publicul a fost extaziat, deoarece și-a întâlnit vedetele din FM aflate pe val, Holy Molly, EMAA, Andia, Olivia Addams, The Motans, Mark Stam.  

Ca și Delia, 3 SUD EST și Carla’s Dreams. Delia, în ținută foarte simplă, a făcut show, ca de obicei, însă nu a mai putut zăbovi și la sesiunea de autografe, deși publicul a ovaționat-o îndelung, de vină a fost ora înaintată. 

LUPII lui Alex Calancea și White Mahala au făcut, de asemenea, senzație, surpriza venind din partea tinerilor care cunoșteau antrenantele și pitoreștile melodii, foarte bine. 

 

Ce va urma? 

Perla salbei, Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea!

Cu certitudine, cel mai așteptat eveniment al verii. Începe marți, 19 iulie și se încheie după zile și nopți fierbinți, duminică, 24 iulie. Și, da, Beth Hart revine, ea este deja puțin brezoiancă și puțin româncă. 

Iată artiștii și programul: 

Marți, 19 iulie 18:00 – 01:00

Samantha Fish (USA) Popa Chubby (USA) Grainne Duffy (IRL), Jou Rusi (NOR), Green Onions Experience (RO)

Miercuri , 20,iulie  18:00 – 01:00

Larkin Poe (USA), Ben Poole (UK), Gaelle Buswel (FR), Rareș Totu s Midnight Sun feat Aminda RO), The River of Blues (BG)

Joi, 21 iulie  18:00 – 01:00

Beth Hart (USA) Eric Gales (USA), Deep Waters (RO), Hi – Tone Combo  (RO-NL), John (UK) 

Vineri, 22 iulie 18:00 – 01:00

Elles Bailey (UK), Alex Calancea Band (MD), Marius Dobra Band (AT), Hetty and the Jazzato band UK), Gut s and Grace feat Nuțu Olteanu (SWE)

Sâmbătă, 23 iulie  18:00 – 01:00

Blues Pills (SWE), Dana Fuchs (USA), Bad day Blues Band (UK), Halper Hendrix (HU-USA) feat A G Weinberger, The Southern Cockroaches (RO)

Duminică, 24 iulie 18:00 – 01:00

Kaz Hawkins (IRL), King King (UK), Rick Estrin and the Nightcats (USA), AXiS (RO-RS) Groove garden by Sorin Zlat (RO). 

Kandy Reisenauer 

 

Articole asemănătoare

Festival peste reguli

Postat de - 4 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterCredeați că nu există distracție și în pandemie? Ei bine, brezoienii au reușit să arate contrariul. În ciuda restricțiilor stricte,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *