În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 35 de misiuni.

409 0

BULETIN INFORMATIV

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină pentru 22 de situaţii de urgenţă (4 accidente, 4 traumatisme, 14 diverse afecțiuni medicale).

După acordarea primului ajutor calificat, toate persoanele asistate au fost transportate la cele mai apropiate unităţi medicale, pentru îngrijiri suplimentare.

În urma avertizărilor meteorologice de COD GALBEN de precipitații abundente și intensificări ale vântului, sub efectul cărora s-a aflat județul Vâlcea, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru înlăturarea mai multor copaci rupți de furtună. Acestia au căzut peste rețelele de electricitate întrerupând alimentarea cu energie și peste acoperișuri de clădiri, provocând pagube.

Pentru înlăturarea copacilor, pompierii militari au acționat cu ajutorul motofierăstraielor în :

  • Horezu, strada Nicolae Bălcescu unde un nuc a fost rupt de vânt și în cădere a rupt trei stâlpi de electricitate;
  • Horezu, sat Romanii de Sus, pe strada Scarisoara unde un brad a căzut peste acoperișul unei locuințe.
  • Horezu, sat Romani, pe domeniul Manastirii Horezu unde doi copaci au căzut peste rețeaua de electricitate. 

După secționarea și înlăturarea copacilor, echipe de la furnizorul de electricitate au acționat pentru refacerea rețelelor de alimentare cu energie electrică. Din fericire nu a fost nimeni rănit.

 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *